Οι μαθητές του Σκουροχωρίου γιορτάζουν με Ασφαλές Διαδίκτυο

Εκδήλωση – βιωματικό εργαστήρι με τη συμμετοχή των μαθητών της E’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Βαρβαρέσου Αικατερίνης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της  παγκόσμιας ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Το μήνυμα του φετινού εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο». Προασπίζοντας ένα καλύτερο Διαδίκτυο, η ημέρα αυτή έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές στην κατεύθυνση, αφενός της αξιοποίησης των θετικών και δημιουργικών ευκαιριών που προσφέρει το Διαδίκτυο και οι εφαρμογές του, αφετέρου στην καταπολέμηση των αρνητικών πτυχών του.

Η εκδήλωση

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Σολωμού Μαρία αναφέρθηκε στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και στη σημασία της πρόληψης και της προστασίας της ιδιωτικότητας των μαθητών. Στη συνέχεια η Ψυχολόγος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», Βασιλική Θεοδωροπούλου αξιοποιώντας τα βιώματα και τις εμπειρίες των μαθητών, μέσα από την τεχνική των κοινωνικών ιστοριών προσπάθησε   οι μαθητές να αντιληφθούν με ένα διαδραστικό και βιωματικό τρόπο τα οφέλη που αποκομίζουν από τη χρήση του διαδικτύου, τις παγίδες που μπορούν να ελλοχεύουν  αλλά και αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ασφαλές Διαδίκτυο» του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου των σχολείων της Δυτ. Μακεδονίας – Δυτ. Ελλάδας και Κρήτης και έγινε σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού. Τα σχολεία που συμμετέχουν από το Ν. Ηλείας είναι τα 2ο Δημ. Σχολεία Πύργου, Δημ. Σχ. Σκουροχωρίου, Δημ. Σχ. Αρχαίας Ολυμπίας, Δημ. Σχ. Χαβαρίου, Δημ. Σχ. Χειμαδιού, Δημ. Σχ. Καρδαμά και Δημ. Σχ. Πανόπουλου. Υπεύθυνοι για την οργάνωση και λειτουργία του δικτύου είναι ο Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Ηλείας, Χολέβας Νικόλαος, ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Περιφέρειας Ηλείας Αλεξόπουλος Δημήτριος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ζεύλας Παναγιώτης.