Ανακοινώσεις Patrisnews

Μαθητικά Βραβεία της εφημερίδας Πατρίς

Ακούστε το άρθρο

Την καλύτερη Έκθεση Ιδεών, δυο μαθητών, Γυμνασίου και Λυκείου, θα βραβεύσει η εφημερίδα «Πατρίς» στο πλαίσιο του Προγράμματος Μαθητικών Βραβείων «ΠΑΤΡΙΣ» και του Μαθητικού Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Το έπαθλο, για κάθε μαθητή Γυμνασίου και Λυκείου – κάθε μήνα – θα είναι το ποσό 1.000 ευρώ, που θα αποδίδεται στους νικητές, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιείται.

   Ο Διαγωνισμός «Πρόγραμμα Μαθητικών Βραβείων» που διοργανώνει η εφημερίδα «Πατρίς» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα που προέκυψαν στη διάρκεια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και σε θέματα τοπικής παραγωγής, οικονομίας και πολιτισμού, ενθαρρύνοντάς τους στην γραπτή έκφραση και την εκδήλωση της δημιουργικότητάς τους.

   Ο Διαγωνισμός αφορά τη σύνταξη πρωτότυπης Έκθεσης Ιδεών, η οποία θα είναι αυστηρά προσωπική δημιουργία του μαθητή και γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, από 500 έως 600 λέξεις, με θέμα που θα ανακοινώνεται στην εφημ. «Πατρίς» και θα αλλάζει κάθε μήνα. Η ειδική αίτηση συμμετοχής θα δημοσιεύεται κάθε Τετάρτη (δηλαδή αύριο) και για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, η αίτηση που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι, πρέπει να είναι η πρωτότυπη και όχι φωτοαντίγραφο. Οι αιτήσεις δε, θα γίνονται δεκτές μέχρι την τελευταία μέρα κάθε μήνα.

Τα θέματα Απριλίου

   Το θέμα της έκθεσης για τους μαθητές του Λυκείου, για τον Απρίλιο, είναι το παρακάτω: «Τα τελευταία χρόνια συζητείται έντονα ο ρόλος που παίζουν τα τοπικά προϊόντα στην ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας, στην αειφορία και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. Με ποιους τρόπους θεωρείτε ότι αυτά επιτυγχάνονται και πως κατά την άποψή σας η κατανάλωση τοπικών προϊόντων συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού και οικολογικού αποτυπώματος;»

   Το θέμα της έκθεσης για τους μαθητές του Γυμνασίου, για τον Απρίλιο, είναι το παρακάτω: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια τάση των πολιτών στην κατανάλωση τοπικών προϊόντων. Ποια είναι κατά την άποψή σας η συνεισφορά αυτής της τάσης στις τοπικές κοινωνίες και στο εθνικό εισόδημα;»

Ταχυδρομικά, μέχρι τέλη Απριλίου

   Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν μαζί με την έκθεση στη διεύθυνση της εφημερίδας (Θεμιστοκλέους & Παπαφλέσσα – Πύργος – Τ.Κ 27100), ταχυδρομικώς, με την ένδειξη «Μαθητικά Βραβεία». Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των φακέλων ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, όπως θα αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου.

  

Επιμέλεια Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα