Μάτι: Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων – Στους 91 οι νεκροί – Εξάωρη αυτοψία των εισαγγελέων

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγίας της 23ης Ιουλίου που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική, καθώς το βράδυ της Κυριακής κατέληξε μια 95χρονη εγκαυματίας, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου.

Στους 91 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών, ενώ υπενθυμίζεται πως το πρωί της Κυριακής ένας 85χρονος εγκαυματίας που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού επίσης κατέληξε.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένα παιδία, ενώ η κατάσταση της υγείας του κρίνεται καλή.

Εξάωρη αυτοψία έκαναν οι εισαγγελείς στο Μάτι

Αυτοψία στις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές της ανατολικής Αττικής πραγματοποίησαν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτοψία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και διήρκησε περί τις έξι και πλέον ώρες.

Η έρευνα των εισαγγελέων δεν περιορίζεται μόνο στα αίτια της φωτιάς και τις πολεοδομικές παραβάσεις, αντίθετα στρέφεται και στην αναζήτηση ευθυνών σε κρατικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες που ενεπλάκησαν στα τραγικά γεγονότα.

Καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να παίξει η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψιν του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα.

Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ειδικών μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να μελετηθούν από τις δικαστικές αρχές και να τεθούν υπ’ όψιν του πραγματογνώμονα.