Ελλάδα

Mavili Beach: Πήγαμε στην κρυφή παραλία στο κέντρο της Αθήνας

Ακούστε το άρθρο

Σε μια ταράτσα στην πλατεία Μαβίλη, κρύβεται ένα ‘κυκλαδίτικο νησί’ που αξίζει να ανακαλύψεις…

Αύγουστος. Αν ανήκεις στους τυχερούς που θα ταξιδέψουν σε κάποιο ελληνικό νησί αυτό το μήνα, σε ζηλεύουμε ήδη. Αν όμως, είσαι από εκείνους που επέστρεψαν από την καλοκαιρινή τους άδεια ή προγραμματίζουν να φύγουν το Σεπτέμβριο, τι θα έλεγες να πεταχτείς για μερικές βουτιές, φαγητό και ηλιοθεραπεία στο κέντρο της Αθήνας; Όχι, δεν τα χάσαμε από τη ζέστη. Φταίει το Mavili Beach που μας ξεμυάλισε.

Ήταν μια ακόμη ημέρα στο γραφείο, όταν είδαμε τυχαία κάποιες φωτογραφίες του -αναμφίβολα- πρωτοποριακού project που έχει στηθεί στην ταράτσα του Airotel Alexandrosστην πλατεία Μαβίλη. Αφού μείναμε να το χαζεύουμε για μερικά λεπτά, στη συνέχεια αποφασίσαμε να περάσουμε ως Oneman μια ημέρα στην πισίνα του ξενοδοχείου και να βιώσουμε κι εμείς την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία στην πόλη.

Όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια, πολλές άδειες και μελέτες, αλλά και 55 τόνοι άμμου για να φτιαχτεί η πρώτη τεχνητή παραλία σε rooftop ξενοδοχείου στον κόσμο. Και το όνομα αυτής, Mavili Beach ή αλλιώς η παραλία της Μαβίλη. Τέλειο;

Και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν το βλέπεις από κοντά. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι μπορείς να μεταφερθείς μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα (όσα δηλαδή κάνει το ασανσέρ που θα σε πάει στην ταράτσα του ξενοδοχείου) από την πόλη στο νησί. Κι όμως. Το μέρος θυμίζει κανονικά Κυκλάδες. Αφού η συζήτηση που είχαμε βλέποντάς το, ήταν αν ήμασταν στη Μύκονο, στη Σίφνο ή στην Αμοργό. Όπου κι αν ήμασταν, το είχαμε λατρέψει από την πρώτη ματιά.

Η είσοδος στην πισίνα-παραλία της Μαβίλη για πελάτες εκτός του ξενοδοχείου είναι 35 ευρώ/ άτομο τις καθημερινές και 45 ευρώ/ άτομο το Σαββατοκύριακο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ξαπλώστρα, πετσέτα θαλάσσης, αντηλιακό και καφές ή χυμός. Επομένως, το μόνο που χρειάζεσαι είναι το μαγιό σου. Όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει το Mavili Beach. Αν δεν θέλεις, όμως, να κάνεις μπάνιο, τότε μπορείς απλά να ανέβεις για ένα καφέ, ποτό ή φαγητό στο υπέροχο κυκλαδίτικο ταβερνάκι που έχει στηθεί ακριβώς δίπλα.

Δεν γινόταν να μην κάνουμε κι εμείς εκεί μια στάση, να παραγγείλουμε μερικά ουζάκια και πεντανόστιμους μεζέδες για να ανάψει το κέφι. Στην κυκλαδίτικη ταβέρνα της Μαβίλη μπορείς να βρεις όλα εκείνα τα πιάτα που θα ήθελες να δοκιμάσεις σε ένα μαγαζί δίπλα στο κύμα. Από γαύρο τηγανιτό, μέχρι καλαμαράκια, χωριάτικη, πατάτες και κεφτεδάκια. Οι τιμές επίσης, δεν είναι καθόλου απαγορευτικές, ειδικά να τις συγκρίνουμε με άλλα εστιατόρια ξενοδοχείων της πρωτεύουσας.

Τα πάντα εδώ σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε νησί. Το λευκό και το γαλάζιο των Κυκλάδων, οι μωβ/ροζ/φούξια βουκαμβίλιες που δίνουν χρώμα στο τοπίο, αλλά και το πλακόστρωτο δρομάκι που σε παρασύρει να το περπατήσεις ξυπόλητος λες και μόλις βγήκες από τη θάλασσα.

Η πισίνα είναι σχετικά μικρή, αλλά είναι ό,τι πρέπει για να δροσιστείς αυτές τις ‘καυτές’ ημέρες. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι δεν μοιάζει καθόλου με τις κλασσικές πισίνες των ξενοδοχείων. Έχει την άμμο (όχι αυτή που κολλάει στα πόδια) που σου προκαλεί αυτή την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κανονική παραλία.

Εκτός από τις κλασσικές ξαπλώστρες μπορείς να νοικιάσεις και καμπάνα για να κάτσεις πιο χαλαρά με τον φίλο ή την φίλη σου και η τιμή της είναι στα 70 ευρώ (και για τους δύο) τις καθημερινές και 90 ευρώ τα σαββατοκύριακα.

Για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία λίγο πιο χλιδάτα, υπάρχει και η επιλογή της premium καμπάνας, η οποία είναι λες και ήρθε κατευθείαν από κάποιο μεγάλο beach bar της Μυκόνου. Η τιμή της είναι στα 170 ευρώ (και για τους δύο) τις καθημερινές και 190 ευρώ τα σαββατοκύριακα, όπου εκεί συμπεριλαμβάνεται φαγητό (αξίας 40 ευρώ), πετσέτα θαλάσσης, τέσσερα προϊόντα αντηλιακής προστασίας, τηλεόραση, ανεμιστήρας, χρηματοκιβώτιο, θύρες USB για να φορτίσεις το κινητό και τη φωτογραφική μηχανή, ανοιχτό mini bar με αναψυκτικά και νερά, κουρτίνες, καφές ή χυμός και κουμπί για να έρχεται απευθείας ο σερβιτόρος κάθε φορά που τον χρειάζεσαι. Τι λες τώρα;

Η άμμος της Mavili Beach σε αναγκάζει να πετάξεις τα παπούτσια σου και να βουτήξεις έστω για λίγο στο νερό. Κι είχε φτάσει και για εμάς η ώρα να το πράξουμε. Με τα κοκτέιλ ανά χείρας και με το coolness μας στα ύψη, κάναμε τα πρώτα βήματα στην πισίνα, λες και βγήκαμε ευθύς αμέσως από κάποιο σποτάκι του Baywatch.

Περάσαμε καλά, κάναμε ηλιοθεραπεία μπροστά στην παραλία, περπατήσαμε στην άμμο, φάγαμε με θέα το κυκλαδίτικο σκηνικό κι όλα αυτά χωρίς να φύγουμε καν από το κέντρο της Αθήνας. Ανεβαίνοντας απλά μερικούς ορόφους στο Airotel Alexandros, μέχρι να φτάσουμε στην κρυφή παραλία της Μαβίλη.

Όλη η επικαιρότητα