Πολιτική

Μαξίμου: Αρχίζει η προετοιμασία για τη ΔΕΘ

Ακούστε το άρθρο
Εντείνονται οι προετοιμασίες στο Μέγαρο Μαξίμου τόσο για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο, όσο και για το επόμενο περιφερειακό συνέδριο, που θα γίνει στην Κρήτη, 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη για διάστημα περίπου μίας εβδομάδας -και όχι του καθιερωμένου 48ωρου- στη διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς.

Είναι η πρώτη ΔΕΘ από τότε που άρχισε να λειτουργεί το γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την παραμονή του πρωθυπουργού στην πόλη, αλλά και στην ομιλία του, θα επιχειρηθεί η προβολή του κυβερνητικού έργου, ειδικά σε θέματα που αφορούν χρονίζοντα προβλήματα της Θεσαλλονίκης (απόδοση στρατοπέδων, ΟΑΣΘ, Μετρό κ.α.), όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφορικά με την προετοιμασία του επόμενου περιφερειακού συνεδρίου, στην Κρήτη μεταβαίνει αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ είχε προηγηθεί συνεργασία με τον περιφερειαρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αύριο, Τρίτη, ο Χρ. Βερναρδάκης θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, όπως επίσης και σύσκεψη με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί και τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα