Πολιτική

Μαξίμου: Απολύτως εφικτή η συμφωνία πριν την 20η Αυγούστου

maximoy_apolytos_efikti_i_symfonia_prin_tin_20i_aygoystoy.jpg
Ακούστε το άρθρο
Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι είναι απολύτως εφικτή η συμφωνία με τους θεσμούς πριν την 20η Αυγούστου, με δεδομένο ότι όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου, είπαν κυβερνητικές πηγές μετά το τέλος της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. 

Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έγινε επικαιροποίηση και αναλυτική επεξεργασία των στόχων της ελληνικής πλευράς στο τρέχον στάδιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Είχε προηγηθεί η πεντάωρη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη καθώς και του επικεφαλής του ΣΟΕ, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των δανειστών για μια πρώτη αποτίμηση της μέχρι τώρα προόδου των διαπραγματεύσεων και τον καθορισμό των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.

«Παραμένουν τρία-τέσσερα ζητήματα ανοιχτά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συνάντηση αυτή.

Αύριο, Πέμπτη, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας έχουν νέα συνάντηση με τους θεσμούς, με τις πληροφορίες να θέλουν στα ανοιχτά θέματα να περιλαμβάνονται τα «κόκκινα δάνεια». Αγκάθια εξακολουθούν να υπάρχουν και στο θέμα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα