Πολιτική

Μαξίμου: «Δεν τίθεται θέμα αστάθειας της κυβέρνησης»

2413068.jpg
Ακούστε το άρθρο
Δεν τίθεται θέμα αστάθειας της κυβέρνησης, είναι το μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την απώλεια δύο εδρών για τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη ψηφοφορία της Πέμπτης για τα προαπαιτούμενα. 

Θέλοντας να αντικρούσει τη σύζητηση περί κυβέρνησης συνεργασίας ή οικουμενικής, που φούντωσε και με την αναγγελία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Παρασκευή, το Μαξίμου διαμηνύει ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 είναι συμπαγής και ότι δύσκολα θα καταγραφούν και νέες απώλειες στις επόμενες ψηφοφορίες.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα -κατά τη συνάντησή του με τον Πρ.Παυλόπουλο- στην ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα εθνικά θέματα, αλλά και στο Ασφαλιστικό και στην παιδεία με παρέμβαση του ιδίου του Προκόπη Παυλόπουλου θα ήταν ευχής έργον, χωρίς να μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω. 

«Είναι άλλο η συναίνεση και άλλο η συνεννόηση» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές με την επισήμανση πως θα ήταν σκόπιμο να γίνει ένας διάλογος για τα μεγάλα θέματα με τρόπο που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να επιλέξει. 

«Δεν είναι πολιτική αδυναμία, είναι δημοκρατία το να συζητάς» σπεύδουν να εξηγήσουν.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα