Ηλεία

Στις 12:00 το συλλαλητήριο για τα σκουπίδια

syllalhthrio_5.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την επιτακτική ανάγκη για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι επεσήμαναν  κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησαν  στο διοικητήριο χθες το μεσημέρι τα μέλη της επιτροπής αγώνα «για έναν Πύργο χωρίς σκουπίδια».

Οι Ανδρέας Ασημακόπουλος, Μαρία Κουτσούκου και Σωκράτης Σωτηρόπουλος  αναφέρθηκαν  στον κίνδυνο που απειλεί τον Πύργο από την παρουσία  των σκουπιδιών στον δρόμο που επιτείνουν τον φόβο για την εξάπλωση λοιμωδών νοσημάτων. Ένα πρόβλημα που   δεν έχει επιλυθεί και έκαναν σαφές οι τρεις ομιλητές πως θα ρέπει  όλοι οι πολίτες να διεκδικήσουν τον άμεσο καθαρισμό της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων. Παράλληλα να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για  την εξεύρεση άμεσης λύσης πάνω στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την  διαχείριση των απορριμμάτων, στη βάση  της  κοινωνικής συναίνεσης  και του σεβασμού στο περιβάλλον. 

«Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Πύργου, τους εμπόρους- ελεύθερους επαγγελματίες να παρευρεθούν και να διαδηλώσουν μαζί μας για το αυτονόητο, τον καθαρισμό της πόλης του Πύργου από τα σκουπίδια. Μετά και την χθεσινή συνάντηση η οποία υπήρξε και με τους υπουργούς να πούμε ότι λύση στο πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή καθώς μιλάμε για προτάσεις οι οποίες δεν κατάφεραν να υλοποιηθούν την προηγούμενη περίοδο. Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε ευχές», τόνισε ο κ. Ανδρέας Ασημακόπουλος.

Η  κα Κουτσούκου μίλησε για την άμεση ενεργοποίηση του δήμου πάνω σε θέματα διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης. «Ο δήμος είναι αυτός που πρέπει να πάρει τις πρωτοβουλίες και να συντονίσει για το ζήτημα της ανακύκλωσης.

Απ΄ ότι όμως φαίνεται δεν θέλει και αυτό αποδεικνύεται από τη  συνάντηση που υπήρξε στην Αμαλιάδα καθώς έτρεξαν να διασφαλίσουν τις εγγυημένες ποσότητες για τον επιχειρηματία χωρίς να γνωρίζουν τον όγκο που θα απομείνει μετά από μία σωστά οργανωμένη ανακύκλωση, απλά δεσμεύονται πως οι ιδιώτες θα πληρώνονται για 60 χιλιάδες τόνους», τόνισε η κα Κουτσούκου.

Τέλος από την πλευρά των  συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Πύργου και περιχώρων ο κ. Σωτηρόπουλος έκανε σαφές πως  στηρίζουν τον αγώνα προκειμένου να μην υπάρχουν σκουπίδια  και κάλεσε  γονείς, μαθητές και  εκπαιδευτικούς να βρεθούν όλοι στον δρόμο για να διαδηλώσουν για μία πόλη χωρίς σκουπίδια.

Παναγιώτης Παυλόπουλος                                             

paylopoulos2004@yahoo.gr

Όλη η επικαιρότητα