Ελλάδα

Με απομάκρυνση τιμωρήθηκε αστυνομικός για την έλλειψη… κλιματισμού σε αίθουσα δικαστηρίου!

Ακούστε το άρθρο

Χρέη ψυκτικού αλλά  και ηλεκτρολόγου κλήθηκε από εισαγγελέα της έδρας να κάνει αστυνομικός-σκοπός που υπηρετούσε  μόνιμα στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης Λασιθίου επειδή  ήταν χαλασμένο το κλιματιστικό! Η αδυναμία μάλιστα του αστυνομικού να αποκαταστήσει τον κλιματισμό, έγινε η αιτία  να απομακρυνθεί από τη θέση του και να μετακινηθεί σε άλλη υπηρεσία!

Άστραψε και βρόντηξε ο εισαγγελέας

Το επεισόδιο αυτό που ανέβασε ακόμη περισσότερο το θερμόμετρο στη δικαστική αίθουσα, κατήγγειλαν διάδικοι αλλά και δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι  παρακολουθούσαν εμβρόντητοι την οργισμένη αντίδραση του εισαγγελέα, μόλις διαπίστωσε ότι δεν λειτουργεί σωστά το κλιματιστικό.

Σύμφωνα με την  εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, ο Εισαγγελέας της έδρας άρχισε να εγκαλεί τον αστυνομικό-σκοπό που ήταν στην αίθουσα, κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο για την έλλειψη κλιματισμού.  Όταν μάλιστα ο αστυνομικός του απάντησε ότι δεν είναι ούτε ηλεκτρολόγος ούτε υδραυλικός για να φτιάξει το κλιματιστικό, ο θυμός του εισαγγελέα, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, κτύπησε …κόκκινο. Αρχικά ανέβαλε την υπόθεση που επρόκειτο να εκδικαστεί, ενώ μέσα σε λίγες ώρες ο αστυνομικός  απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του και μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία.

Ένωση: Οι αστυνομικοί δεν είναι για… θελήματα

«Τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν το κύρος της Δικαιοσύνης», τονίζουν οι συνάδελφοι του αστυνομικού, μέλη  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων που καταδικάζουν το συμβάν επισημαίνοντας πως οι αστυνομικοί στα δικαστήρια είναι επιφορτισμένοι με τα θέματα ασφάλειας και φρούρησης των κρατουμένων.  Τονίζουν μάλιστα ότι δεν περιλαμβάνονται στα καθήκοντά τους τα …θελήματα, σύμφωνα με τις διαταγές των δικαστικών εισαγγελικών λειτουργών. «Η Ένωσή μας, απερίφραστα, καταδικάζει το συμβάν που έλαβε χώρα τη 12η Ιουνίου του 2019 εντός του Δικαστικού Μεγάρου Νεάπολης Λασιθίου, σε βάρος συναδέλφου μας.Ο αστυνομικός-σκοπός του Δικαστικού Μεγάρου εκτελεί τις διαταγές του προέδρου του Δικαστηρίου μόνο όσον αφορά στην τήρηση και τη φρούρηση καταδίκων, υποδίκων και υπό τις εντολές του εισαγγελικού λειτουργού όσον αφορά στη μεταφορά τους. Ο αστυνομικός-σκοπός δεν είναι υποχρεωμένος να εκτελεί άλλα έργα, που μπορούν να επιδράσουν δυσμενώς στην κύρια αποστολή του. Επίσης, καθήκον του είναι η τήρηση της τάξης εντός του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς και η αποφυγή έκνομων ενεργειών σε βάρος των δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων και λοιπών πολιτών.

Τέτοιες συμπεριφορές αμαυρώνουν το κύρος της Δικαιοσύνης και μειώνουν την προσφορά άλλων δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων, οι οποίοι είναι άρτιοι στα καθήκοντά τους. Ο εισαγγελικός λειτουργός είναι προϊστάμενος στα προανακριτικά καθήκοντα των αστυνομικών και όχι για τα θελήματα κάποιων. Η Ένωσή μας στηρίζει τον συνάδελφο και τυχόν άλλους συναδέλφους που θα τύχουν παρόμοιας συμπεριφοράς, προερχόμενες από οιονδήποτε. Ο σεβασμός στον άνθρωπο-αστυνομικό είναι κεκτημένος και αδιαμφισβήτητος», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, και η οποία συνυπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης, Γιώργο Καρτσάκη, και τον γενικό γραμματέα της, Μιχάλη Σπυριδάκη.

Πηγή: dikastiko.gr

Όλη η επικαιρότητα