Events

Με «Εισβολέα» ξεκινά απόψε το 2ο Port Festival στο Κατάκολο!

me_eisvolea_xekina_apopse_to_2o_port_festival_sto_katakolo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη 31 Ιουλίου το αλσύλλιο Κατακόλου μετατρέπεται σε επίκεντρο της σύγχρονης ελληνικής εναλλακτικής σκηνής, με μια σειρά συναυλιών που γίνονται στο πλαίσιο του 2ου Port Festival και οι οποίες θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ και θα ολοκληρώνονται μετά τα μεσάνυχτα. Η πρώτη μέρα χαρακτηρίζεται από εναλλακτικό ύφος και περιλαμβάνει rock, stoner και hip hop ήχους. Το live ξεκινά με το μαθητικό συγκρότημα «Rock Four», ακολουθούν οι «Red Hands in Black Sand» από τη Θεσσαλονίκη, έπειτα οι «Micky ΄n Mallory» και τη βραδιά «κλείνει» ο γνωστός MC «Εισβολέας».

 

Αντί εισιτηρίου

 

Το Port Festival ΔΕΝ έχει είσοδο. Οι διοργανωτές καλούν τους θεατές, αντί εισιτηρίου, να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης. Ειδικότερα τονίζουν ότι το Port Festival είναι μια εκδήλωση από τους πολίτες για τους πολίτες και η επιτυχία του δεν θα εξαρτηθεί μόνο από την επιτυχία των καλλιτεχνικών εκδηλώσεών του, αλλά και από τη βοήθεια που θα συγκεντρώσει για αδύναμες οικονομικά οικογένειες, τις οποίες θα ενισχύσει μέσω της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Εντωμεταξύ, οι τοπικοί djs Daio και Subskin της «Pure Flow Productions» εγκαινιάζουν το μουσικό κομμάτι του τριημέρου στις 7:30 το απόγευμα με dub-reggae ήχους και συνοδεύουν τις παράλληλες δραστηριότητες.

 

Παράλληλες δράσεις

 

Το 2ο Port Festival είναι φρέσκο, είναι καινοτόμο, είναι διαδραστικό και ανεξάντλητο σε ιδέες και πρωτοβουλίες. Πέραν του μουσικού προγράμματος, κάποιες από τις παράλληλες δράσεις του πραγματικά κλέβουν τις εντυπώσεις. Δείτε τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα.

Εργαστήρι φυσικής δόμησης (cob building)

Την έναρξη του 2ου Port Festival θα σημάνει στις 7:30μ.μ. το 3ήμερο εργαστήρι φυσικής δόμησης (cob building) με υπεύθυνη την αρχιτέκτονα Αθηνά Γαλανοπούλου. Η εναλλακτική αυτή δράση έχει να κάνει με τον παραδοσιακό, αλλά και οικολογικό τρόπο δόμησης κατοικιών και όχι μόνο.

Θέατρο Δρόμου από την ομάδα X-SALTIBAGOS

Στις 9 το βράδυ η ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS θα δώσει μια ιδιαίτερη παράσταση. Η ομάδα θεάτρου δρόμου X-SALTIBAGOS είναι μια ομάδα καλλιτεχνών τσίρκο, που από το 2002 δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ελλάδα με έδρα τους την Πάτρα.

 

Η Γιώτα Γιατρά και η ομάδα της παρουσιάζουν καθόλη τη διάρκεια του μουσικού τριημέρου την ιδιαίτερη τέχνη των εναέριων ακροβατικών με πανιά και παροτρύνουν τους ενδιαφερόμενους να δοκιμάσουν.

Όλη η επικαιρότητα