Ηλεία

Με ενέργειες του Περιφερειάρχη παρατείνεται η ισχύς της ΠΥΣ 95/1975 για την παραχώρηση των αγροτεμαχίων στις πρώην λίμνες Αγουλινίτσας-Μουριάς-Κάστας

Ακούστε το άρθρο

Η έναρξη ισχύος του ν.4061/2012 που ρυθμίζει τον νέο τρόπο και τις προϋποθέσεις παραχώρησης κατά χρήση των αγροτεμαχίων, προς καλλιεργητές, των πρώην λιμνών Αγουλινίτσας-Μουριάς-Κάστας, έχει δημιουργήσει σημαντικά ζητήματα στη διαδικασία των παραχωρήσεων ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου, δεδομένου και του πιεστικού χρόνου.

Η Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας  για την παράταση των ρυθμίσεων της ΠΥΣ 95/1975, προκειμένου να προλάβουν οι καλλιεργητές-δικαιούχοι να ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία των καλλιεργειών τους. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, απεδέχθη το αίτημα και δεσμεύτηκε να  ρυθμίσει το ζήτημα τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Εν όψει αυτού η Π.Ε. Ηλείας με πρόσκλησή της έχει καλέσει τους καλλιεργητές που ήσαν δικαιούχοι κατά την καλλιεργητική περίοδο του έτους 2018, μέχρι την Παρασκευή 6 Απριλίου 2019 να προσκομίσουν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Πολιτικής Γης (Μανωλοπούλου 47 Διοικητήριο)

  • Βεβαίωση ΤΑΑΕ περί εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών, ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή
  • Κάρτα Ανεργίας του ΟΑΕΔ σε ισχύ,

προκειμένου να νομιμοποιηθούν για την καλλιεργητική περίοδο του έτους 2019.

Όλα τα υπόλοιπα που διακινούνται ως δήθεν πρωτοβουλίες και ενέργειες, δυστυχώς υπακούουν μόνο σε προεκλογικές σκοπιμότητες που αποπροσανατολίζουν και δημιουργούν σύγχυση στους αγρότες.

Όλη η επικαιρότητα