Αρθρογραφία

Με ενιαία μισθολόγια…

15058_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει τελευταία στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια κατάσταση που σίγουρα, κανείς δεν περίμενε πως θα συμβεί. Άλλωστε, το να «πιάσεις» μια θέση στο δημόσιο κάποτε ήταν Δώρο Θεού, ξέχωρα από τα ρουσφέτια που …πληρώνονταν αδρά με ψήφους, τραπέζια και κεράσματα!

Όμως υπάρχουν κάποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που σίγουρα δεν ανήκουν σε αυτό το κομμάτι των ανθρώπων και οι οποίοι δεν «εκμεταλλεύτηκαν» τη γνωριμία τους με τον τάδε βουλευτή ή υπουργό.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν κυρίως οι ένστολοι, που σε καθημερινή βάση, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που βρίσκουν μπροστά τους καλούνται τώρα να μπουν σε ένα ενιαίο μισθολόγιο για το χατίρι του μνημονίου, είναι μια εικόνα αποκρουστική για όλους εμάς που ζητάμε την προστασία μας. Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στρατιωτικοί, θα πρέπει τώρα να βρουν άλλους τρόπους προστασίας της ίδιας τους της ζωής που σε καθημερινή βάση γίνεται έρμαιο των αποφάσεων και των νόμων μιας ανύπαρκτης κυβέρνησης.

Υπάρχουν παιδιά, που ρισκάρουν τη ζωή τους, στους δρόμους της πόλης για 700 ευρώ και υπάρχουν κι εκείνοι που πληρώνουν το τίμημα της προστασίας του πολίτη με τη ζωή τους.

Αυτούς λοιπόν δεν μπορείς να τους βάλεις στο ίδιο τσουβάλι με όλους τους υπόλοιπους.

Όλη η επικαιρότητα