Ηλεία

Με επιτυχία η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Χειμαδιό

Ακούστε το άρθρο

   Με τη συγκέντρωση ικανοποιητικού αριθμού μονάδων αίματος, ολοκληρώθηκε η αιμοληψία που διοργάνωσε την Κυριακή ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Χειμαδιού «Άγιος Κωνσταντίνος και Ελένη», που συνεχίζει σταθερά την προσπάθεια να βρίσκεται δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, οπού συγκεντρώθηκαν οι εθελοντές – σε μια δύσκολη ημέρα για το χωριό, αφού νωρίτερα, στον ίδιο χώρο είχαν αποχαιρετίσει έναν συγχωριανό τους που «έφυγε» από τη ζωή – αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο τους, για να δώσουν λίγο αίμα και ελπίδα στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη από αίμα.

Παλιοί, αλλά και νέοι εθελοντές, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από τη Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού, Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτριών, Λίνας Παπαδοπούλου και Ράνιας Μπαρλαμά. Μέσα σε λίγες ώρες, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 10 πολύτιμες μονάδες αίματος για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου, από την οποία, μέχρι σήμερα, έχουν βοηθηθεί αρκετοί συνάνθρωποί μας που είχαν ανάγκη. Γι’ αυτό και σε κάθε νέα αιμοδοσία, ο αριθμός των εθελοντών αυξάνεται.

Δυο νέες αιμοδοσίες

Στο μεταξύ, αύριο Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί δυο αιμοληψίες, στις οποίες μπορεί κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης να συμμετάσχει.

Αύριο Τετάρτη, μεταξύ 6:00-8:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Πρότυπης Προσχολικής Αγωγής «Ρήγας 1970», στον Πύργο. Επίσης, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, μεταξύ 9:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Πύργου, στο χώρο του σχολείου. Και οι δυο θα πραγματοποιηθούν με την συνεργασία και στήριξη του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα