Ηλεία

Με επιτυχία και 17 μονάδες οι δυο Αιμοληψίες σε Σαμικό και 7ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Με τη συγκέντρωση 17 πολύτιμων μονάδων αίματος επέστρεψε στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, από τις δυο εθελοντικές αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκαν στο Σαμικό του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

   Νωρίς το πρωί το πρωί, η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Έλσα Ζαχαριαδάκη με τις νοσηλεύτριες Λίνα Παπαδοπούλου και Ράνια Μπαρλαμά βρέθηκαν στο Σαμικό, για την αιμοδοσία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σαμικαίων Γη» στην οποία, συγκεντρώθηκαν 7 μονάδες αίματος.

Το απόγευμα, στον χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έκανε «καλή αρχή» αφού η ανταπόκριση των γονέων-κηδεμόνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών, στην πρώτη αιμοληψία που διοργάνωσε ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες. Με τη συμβολή της γιατρού κας Ζαχαριαδάκη και των νοσηλευτριών Γωγώς Παρασκευά (σ.σ προϊσταμένη) και Ράνιας Μπαρλαμά, συγκεντρώθηκαν 10 πολύτιμες μονάδες αίματος.

Ο αριθμός των μονάδων που συγκεντρώθηκαν στις δυο αιμοληψίες δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό των εθελοντών που συγκεντρώθηκαν στις δυο αιμοληψίες. Ωστόσο, δεν κατάφεραν όλοι να αιμοδοτήσουν, για διάφορους, παροδικούς λόγους υγείας (σ.σ υψηλή ή χαμηλή πίεση, συνάχι κλπ). Ωστόσο, όσοι επιθυμούν μπορούν να αιμοδοτήσουν για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου τους, απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Τρεις νέες αιμοληψίες

Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, έχουν προγραμματιστεί τρεις ακόμα αιμοληψίες, οι τελευταίες για τον Απρίλιο, λόγω Πάσχα. Έτσι, αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί αιμοληψία στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, την Παρασκευή 19 στο ΕΠΑΛ Κρεστένων ενώ την Κυριακή των Βαΐων θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Χελιδόνι Αρχαίας Ολυμπίας.

Όλη η επικαιρότητα