Ηλεία Κινηματογράφος

Με επιτυχία «Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο»

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακών Ταινιών με θέμα «Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο», που διοργάνωσαν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με στόχο να προβάλουν την ανάγκη εξάλειψης των κάθε είδους έμφυλων στερεότυπων, διακρίσεων και ανισοτήτων λόγω φύλου, σεξουαλικής επιλογής και ταυτότητας φύλου.

Στην διαγωνιστική διαδικασία ανταποκρίθηκαν μαθητές και μαθήτριες 16 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα. Όλες οι συμμετοχές κινήθηκαν σε υψηλό επίπεδο. Ευφάνταστες και πρωτότυπες ιδέες αποδόθηκαν κινηματογραφικά με πολύ πετυχημένο τρόπο στην πλειοψηφία τους. Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα είδη κινηματογραφικής αφήγησης, όπως η μυθοπλασία, το ντοκιμαντέρ, το κινούμενο σχέδιο, ενώ δεν έλειψαν και οι πειραματικές ταινίες.

Οι ταινίες που βραβεύθηκαν θα προβληθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει τον προσεχή Δεκέμβριο στον Πύργο, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, όπου θα γίνει και η τελετή απονομής των βραβείων.

Οι ταινίες κρίθηκαν από κριτική επιτροπή την οποία αποτελούσαν οι Νίκος Θεοδοσίου, σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής της Camera Zizanio (πρόεδρος), Ρόμπι Εκσιέλ, κριτικός κινηματογράφου, Ζωή Μαγουλά, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Χαράλαμπος Μπαλτάς, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της παιδαγωγικής ομάδας «Το Σκασιαρχείο», Παντελής Παντελόγλου, αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Ολυμπίας και Εύα Σπαθάρα, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Όλη η επικαιρότητα