Ηλεία

Με φωτιές λύνουν τις διαφορές τους: Μεγάλες ζημιές σε περίπτερο στη Νέα Μανωλάδα – Ανησυχία στην Τοπική κοινωνία

Ακούστε το άρθρο

Με τις φωτιές «έπαιζαν» τα ξημερώματα της Τετάρτης πιθανότατα αλλοδαποί που διαμένουν στην Νέα Μανωλάδα, προξενώντας μεγάλες ζημιές σε περίπτερο της  περιοχής που ήταν παράπλευρη απώλεια, σε ένα φορτηγό ενώ καταστράφηκαν συνολικά τρία ξύλινα καροτσάκια που όπως φαίνεται ήταν και η αιτία του κακού.

Οι ενέργειες αυτές προκάλεσαν έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Νέας Μανωλάδας, αφού υπήρχε κίνδυνος να πάρουν φωτιά τα πεύκα της πλατείας Αγ. Γεωργίου αν δεν ήταν έγκαιρη η επέμβαση της Πυροσβεσικής Υπηρεσίας.

Τα καροτσάκια

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα πιθανότατα δύο ομάδες μπαγκλαντεσιανών (αν και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα από την Αστυνομία)  αποφάσισαν να λύσουν τις …διαφορές τους που έχουν να κάνουν με το ποια ομάδα διαχειρίζεται τα καροτσάκια που χρησιμοποιούν συμπατριώτες τους για μεταφορά και πώληση κάποιων προιόντων.

Ζημιές στο περίπτερο

Αποτέλεσμα αυτής της περίεργης σύγκρουσης ήταν να υποστεί σοβαρότατες ζημιές το περίπτερο  που βρίσκεται στην πλατεία της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα στο περίπτερο υπήρχε ένα τέτοιο ξύλινο καροτσάκι το οποίο πιθανότατα μπαγκλαντεσιανοί το έκαψαν και η φωτιά προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στο περίπτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει βίντεο στο οποίο φαίνονται οι κινήσεις κάποιων που βάζουν φωτιά στο καροτσάκι που ήταν αλυσοδεμένο κοντά στο περίπτερο. Χθες το πρωί ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου ξεκίνησε τις εργασίες αποκατάστασης των μεγάλων ζημιών που είχε υποστεί το περίπτερό του το οποίο φυσικά δεν ήταν στόχος αλλά κάηκε ως παράπλευρη απώλεια αφού ένα από τα τρία ξύλινα καροτσάκια ήταν δεμένο δίπλα στο περίπτερο.

Και φορτηγό

Λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα η τέντα φορτηγού που ήταν σταθμευμένο επίσης κοντά σε άλλο ξύλινο καροτσάκι, πήρε φωτιά. Ο ιδιοκτήτης του ευτυχώς αντελήφθη έγκαιρα την φωτιά και με πυροσβεστήρα την κατέσβησε, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί στο υπόλοιπο φορτηγό. Στην περιοχή είχε καταφθάσει έγκαιρα και όχημα της ΠΥ Λεχαινών.

Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας πρέπει να κάηκαν 3 ξύλινα καροτσάκια. Η αστυνομία εξετάζει

Όλη η επικαιρότητα