Ηλεία

Με χαμόγελα η πρώτη μέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

panelladikes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Χαμογελαστοί και ανακουφισμένοι βγήκαν από τα εξεταστικά κέντρα οι περισσότεροι μαθητές που στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων την Τετάρτη διαγωνίστηκαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους γύρω από ένα δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου, που αναφέρεται στον Ανθρωπισμό.

Η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Ηλεία άνοιξε χωρίς προβλήματα. Οι Λυκειακές Επιτροπές και οι επιτηρητές ήταν από νωρίς στις θέσεις τους, τα θέματα έφτασαν χωρίς μεγάλη καθυστέρηση και οι μαθητές δεν χρειάστηκαν διευκρινήσεις. Το θέμα ήταν «Τα φαινόμενα που αποδεικνύουν το έλλειμμα της ανθρωπιάς – Δραστηριότητες ατομικές και συλλογικές που αποσκοπούν στον περιορισμό του ελλείμματος ανθρωπιάς».

Με προσευχή και οδηγίες

Το κουδούνι χτύπησε στις 8:00 το πρωί και οι περισσότεροι μαθητές ήταν στη θέση τους, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, εξετάστηκαν 975 μαθητές και απείχαν 13. Επίσης, εξετάστηκαν προφορικά και 12 ακόμα υποψήφιοι ΓΕΛ.


Στο 1ο Λύκειο Πύργου, όπου βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί το patrisnews.com, ο διευθυντής και πρόεδρος του Εξεταστικού Κέντρου Βασίλης Σωτηρόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους μαθητές του σχολείου και έδωσε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες στους μαθητές για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στην απαγόρευση χρήσης κινητού τηλεφώνου. Μάλιστα οι υποψήφιοι, τα απενεργοποίησαν και τα παρέδωσαν στο γραφείο των καθηγητών, απ’ όπου και τα παρέλαβαν με την ολοκλήρωση της εξέτασης.

Χωρίς προβλήματα…

   Η πρώτη ημέρα κύλησε ομαλά, χωρίς προβλήματα, και έτσι, ευχήθηκαν όλοι, να συνεχιστούν οι εξετάσεις μέχρι το τέλος. Άλλωστε, οι προετοιμασίες που είχαν γίνει από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν άφησαν περιθώρια για προβλήματα. «Πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων και οι υποψήφιοι της Ηλείας διεκπεραίωσαν τις εξετάσεις τους μέσα σε ικανοποιητικές διαδικασίες. Συμμετείχαν 975 υποψήφιοι και είχαμε 13 απουσίες. Τα θέματα δόθηκαν έγκαιρα, στις 8:45 π.μ και η εξέταση ολοκληρώθηκε πριν τις 12:00, ενώ λίγο αργότερα άρχισε η παραλαβή των γραπτών στη Διεύθυνση και με την υπηρεσία «Πόρτα – Πόρτα» θα σταλούν στο αντίστοιχο Βαθμολογικό Κέντρο για διόρθωση», σημείωσε  ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος, εκφράζοντας την ευχή και ελπίδα, και τις επόμενες ημέρες, να υπάρξει η ίδια αποτελεσματικότητα στη διεξαγωγή των εξετάσεων μέχρι την τελευταία ημέρα, χωρίς προβλήματα.

Οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων, συνεχίζονται αύριο Παρασκευή, όπου οι μαθητές θα διαγωνιστούν στη Βιολογία, στη Φυσική, στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και στην Ιστορία, όλα μαθήματα Γενικής Παιδείας.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα