Μεσσηνία

«Με κακοποιούσε καθημερινά»: Προφυλακιστέα η 68χρονη που σκότωσε τον σύζυγό της στη Μεσσηνία

Ακούστε το άρθρο

Σε προσωρινή κράτηση τέθηκε μετά την απολογία της η 68χρονη από τη Σκάλα Μεσσηνίας, που σκότωσε τον σύζυγό της την Κυριακή το μεσημέρι στο σπίτι τους, αφού πρώτα του έριξε καυτό νερό και τον ξυλοκόπησε με τον πλάστη.

Στην απολογία της σε ανακριτή και εισαγγελέα υποστήριξε ότι ήταν θύμα χρόνιας κακοποίησης από το σύζυγό της, που την έβριζε και την κακοποιούσε σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με το messinialive.gr.

Η γυναίκα στην απολογία της, που κράτησε δύο ώρες, αναφέρθηκε στη χρόνια καταπίεση που είχε από τον σύζυγό της και στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. «Δεν ήμουν ο εαυτός μου. Ήμουν μια τρελή», είπε χαρακτηριστικά, για την πράξη της.

Υποστήριξε ότι δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις με τον σύζυγό της από την αρχή του γάμου τους. Τα προβλήματα επιδεινώθηκαν τα επόμενα χρόνια με τη συμπεριφορά του συζύγου της να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, να την κακοποιεί. Τα τελευταία χρόνια, οπότε και έκλεισαν το καφενείο- μπακάλικο που διατηρούσαν, τα οικονομικά προβλήματα πλέον συσσωρεύτηκαν και με τον εθισμό του συζύγου της στη χαρτοπαιξία.

Μάλιστα, δήλωσε πως μέσα σε 3 χρόνια «έφαγε» 100.000 ευρώ της περιουσίας τους, και εξακολουθούσε να την ξεπουλάει, ενώ το σπίτι τους θα έβγαινε σε πλειστηριασμό λόγων των χρεών που είχαν.

Η δικηγόρος της 68χρονης, Αγλαΐα Κουμάντου, έκανε για μια γυναίκα που είναι σε σύγχυση, και πως η χρόνια κακοποίησή της την οδήγησε στο έγκλημα. Μια γυναίκα που, όπως είπε, δεν κατάφερε να ξεφύγει από την κακοποίηση, δεν είχε φύγει ποτέ από το χωριό της, δεν είχε πάει ποτέ ούτε για μπάνιο στη θάλασσα!

Οπότε ήταν πολύ δύσκολο για αυτή να απευθυνθεί κάπου και να ζητήσει βοήθεια.

Στο πλευρό της 68χρονης τα παιδιά της

Και ο γιος και η κόρη της 68χρονης είναι στο πλευρό της και τη στηρίζουν. Μάλιστα ο γιος της εμφανίστηκε και στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, όπου η μητέρα του απολογήθηκε. Μίλησε για τις κακές σχέσεις που είχαν οι γονείς του, και δήλωσε πως η μητέρα του είναι σε σύγχυση, δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, και δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού η 68χρονη – Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Η γυναίκα μετά την απολογία της οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου και διατάχθηκε να της γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, όπως άλλωστε είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή και η δικηγόρος της Αγλαΐα Κουμάντου.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος της Αγλαΐα Κουμάντου, η 68χρονη υπέφερε χρόνια και είχε συσσωρευμένη οργή. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Η χρόνια βία ήταν που την οδήγησε στο έγκλημα και η επίκτητη αδυναμία της 68χρονης να φύγει, στο τέλος να ζήσει. Δεν μπόρεσε να το κάνει και καταλήξαμε σε αυτό που καταλήξαμε», είπε χαρακτηριστικά η δικηγόρος της.

via

Όλη η επικαιρότητα