Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Mε λαμπρότητα γιόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο Υπαπαντή!

kalamataypapanti.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού γιόρτασε σήμερα η Καλαμάτα, με επισημότητα και κατάνυξη. Παρά τον βροχερό καιρό που επικρατούσε, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πλήθος πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδας έδωσαν το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην περιφορά της ιερής εικόνας στο κέντρο της πόλης

Πολλοί από τους επισκέπτες ήρθαν για πρώτη φορά στους εορτασμούς της Υπαπαντής, ενώ ακόμα περισσότεροι ήταν αυτοί που συνέχισαν την παράδοση να επισκέπτονται την Καλαμάτα κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ το «παρών» επίσης έδωσαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, δήμαρχοι της Μεσσηνίας, άλλοι πολιτικοί άρχοντες, καθώς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στις εκδηλώσεις επίσης συμμετείχαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης Ευγένιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα