Εκκλησία

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τα Θυρανοίξια στη Νεμούτα

006.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στη Νεμούτα, που κατασκευάστηκε δαπάνη του Σταύρου Μάρρα,  στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου, Ερμιόνης Μάρρα.

Το γραφικό εκκλησάκι ανεγέρθη στη θέση του παλαιού ναϋδρίου, σε σημείο που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να θαυμάσει τη μαγευτική θέα ολόκληρης της κοιλάδας του Ερυμάνθου.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, συνεπικουρούμενος από τους εφημέριους των ενοριών της περιοχής, πατ. Χρήστο Αργυρόπουλο, πατ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, πατ. Γεώργιο Μάρρα, πατ. Γεώργιο Γεωργίου και πατ. Νικόλαο Μπακατσέλο, εισερχόμενοι στο ναό, ραντίζοντας με αγιασμό, και ακολουθούσαν οι ευσεβείς ενορίτες από τη Νεμούτα και την ευρύτερη περιοχή που συμμετείχαν στην κατανυκτική Ακολουθία.

Στην θρησκευτική εκδήλωση – και τη λιτή δεξίωση που ακολούθησε με το πέρας της τελετής, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, έδωσαν το παρών ο δωρητής Σταύρος Μάρρας και τα μέλη της οικογένειάς του, ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Πέτρος Γιαννακόπουλος, ο περιφ. Σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς, ο Δασάρχης Παναγιώτης Λάττας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Πύργου Νικόλαος Σπαής, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας  Ολυμπίας Αναστάσιος Κοτσώνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο πρόεδρος της Τ.Κ Νεμούτας Δημήτρης Κανελλόπουλος κ.α.

Χθες το απόγευμα θα τελέστηκε Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και σήμερα πρωί, την κυριώνυμο ημέρα της γιορτής, θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.

Επιμέλεια Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα