Ηλεία

Πύργος: Με τιμή για τους αγώνες των πεσόντων – Τεράστια συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ

Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη αντίθεσή τους για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα από την μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, διατράνωσαν μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ, με αφορμή τον χθεσινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς μαζί με πλήθος σωματείων και φορέων του νομού στην κεντρική πλατεία «Σάκη Καράγιωργα» στον Πύργο.

Η συγκέντρωση μετατράπηκε σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας προς όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν οδηγήσει στη σημερινή μη θετική πορεία της χώρας.

Στιγμιότυπο από την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Καλάκου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί με αγωνιστικά τραγούδια και συνεχίστηκε με χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων και φορέων, οι οποίοι εστίασαν ιδιαίτερα στη σημασία της Πρωτομαγιάς ως ημέρας αγώνων της εργατικής τάξης και προσπάθησαν να μεταφέρουν το μήνυμα της αφύπνισης του λαού ενάντια στην κατάσταση που καθημερινά βιώνει.

Σημαντική παρουσία είχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας, η Ομάδα Γυναικών Πύργου της ΟΓΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Ηλείας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου-Κυλλήνης κ.ά.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν ακόμα ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου με την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρήστος Γιάνναρος και ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας των ΑΝΕΛ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» Τάκης Τσιλιμίγκρας. Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν η πρόεδρος της ΟΓΕ Πύργου και μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Αθανασία Ξενοστάθη, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος.

Παρόντες στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά ο υποψ. δήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο συντονιστής ΑΝΕΛ Ηλείας Τάκης Τσιλιμίγκρας και ο Κώστας Γεωργίου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας και υποψήφιος δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Νίκος Γκότσης, που αναφέρθηκε στις θυσίες και τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος σε όλο τον κόσμο και τη χώρα μας για να κατακτηθούν τα δικαιώματα στην εργασία, ενώ τόνισε πως πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να σταματήσει η εκμετάλλευση του συστήματος ενάντια στο εργατικό προσωπικό.  Στη συνέχεια, στάθηκε σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός μέχρι και σήμερα, υποστηρίζοντας πως πρωτοβουλίες τέτοιου χαρακτήρα με τη συλλογική συμμετοχή όλων των ταξικών σωματείων, αποτελούν το εφαλτήριο για τη νίκη ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.

Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε πορεία από την πλατεία ως το μνημείο Καλάκου, όπου κατατέθηκαν στεφάνια από τη γραμματεία του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, την  ΟΑΣΗ, την ΟΓΕ Πύργου, την Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των  νεκρών που θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η πορεία του ΠΑΜΕ προς το μνημείο Καλάκου πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης οι οποίοι γέμισαν με τους ήχους από τα αγωνιστικά συνθήματα.

Όλη η επικαιρότητα