Εκλογές

Με τον Καμίνη κατεβαίνει η Αγγελική Κοσμοπούλου από την Ηλεία

kosmopoulou6.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η Αγγελική Κοσμοπούλου, κόρη του αείμνηστου Δημάρχου Ολυμπίας Γώργου Κοσμόπουλου, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στην Αθήνα. Με μεγάλη εμπειρία στην πολιτική επικοινωνία και θητεία στο πλευρό πολιτικών όπως ο Γιώργος Φλωρίδης αλλά και ο Γιώργος Καμίνης, με τον οποίο συνεργάζεται στενά εδώ και μήνες στην προεκλογική εκστρατεία του, αποφάσισε να περάσει στην «άλλη πλευρά της πολιτικής», διεκδικώντας τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην Αθήνα.

Πιστεύοντας πως η απάντηση στο «κάτι πρέπει να γίνει» που όλοι λέμε συχνά είναι το «κάτι πρέπει να κάνουμε», κατεβαίνει στις εκλογές φέρνοντας στην ομάδα του Γιώργου Καμίνη την εμπειρία ενός ανθρώπου που ζει από πάντα στο κέντρο της Αθήνας, εργάζεται εκεί, τρέχει καθημερινά στις γειτονιές της και, κυριολεκτικά, υπάρχουν μέρη της που τα γνωρίζει βήμα-βήμα.

Όπως λέει η ίδια «θέλω κάτι να κάνω, με την αντοχή του μαραθωνοδρόμου, την εμπειρία του ανθρώπου της δουλειάς, τη γνώση για τον πολιτισμό και την άθληση στην πόλη, το βλέμμα στα μικρά πράγματα που συνιστούν εμάς και τις ζωές μας».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1967 και έζησα όλη μου τη ζωή στο κέντρο της. Είμαι Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας και κάτοχος MBA στο Marketing. Σπούδασα στις ΗΠΑ με υποτροφία του Ιδρύματος Fulbright, δίδαξα αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συμμετείχα σε πολλές ανασκαφές στην Ελλάδα και στη Μικρά Ασία και εργάστηκα ως ανώτατο στέλεχος στη διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών, όπως το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επιχειρηματίας στο χώρο της επικοινωνίας από το 2002, εξειδικεύομαι στο λεκτικό περιεχόμενο και στην πολιτική επικοινωνία. Είμαι δρομέας μεγάλων αποστάσεων επί είκοσι χρόνια και έχω στα πόδια μου 54.000 χιλιόμετρα, τα περισσότερα από αυτά μέσα στην πόλη. Αρθρογραφώ συστηματικά για το τρέξιμο και την πολιτική. Έχω γράψει ένα βιβλίο για την ερμηνεία της εικόνας στην αρχαία ελληνική γλυπτική (University of Wisconsin Press) και ετοιμάζω ένα δεύτερο, με ιστορίες. Είμαι παντρεμένη με τον Κωστή και μαμά του Οδυσσέα, μαθητή της πρώτης δημοτικού. 

Όλη η επικαιρότητα