Ηλεία

Με τον Μητροπολίτη Τριφυλίας – Ολυμπίας κ.κ Χρυσόστομο συναντήθηκε ο Αντιπεριφ. Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλίας – Ολυμπίας κ.κ Χρυσόστομος, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας.

Η επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου, αποτελεί συνέχεια της πρώτης συνάντησής τους, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Γιαννόπουλου, την προηγούμενη εβδομάδα, στην Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας – Ολυμπίας, στην Κυπαρισσία. Η συνάντηση τους, είχε προγραμματιστεί, αφενός λόγω της επιθυμίας του κ.Γιαννόπουλου να τον γνωρίσει προσωπικά και αφετέρου λόγω του γεγονότος ότι, μεγάλο τμήμα της Π.Ε Ηλείας, εντάσσεται στα διοικητικά όρια της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας – Ολυμπίας. Αφού αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά με υγεία, ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε τη συνεργασία του κ.κ Χρυσοστόμου, σε ζητήματα και έργα που αφορούν τις δυο πλευρές.

Στη σημερινή συνάντηση, ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε καλό και αποδοτικό έργο στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο, εξαίροντας το ενδιαφέρον του, ως νέος άνθρωπος, για την ανάπτυξη του τόπου του και ιδιαίτερα για την επαρχία Ολυμπίας.

Οι δυο συναντήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, αν και εθιμοτυπικές είχαν ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς αποτελούν την αρχή της συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών, ενόψει του έργου βελτίωσης της προσβασιμότητας σε τέσσερις Ιερές Μονές και εξωκλήσια της Νότιας Ηλείας, εντός των διοικητικών ορίων της Ι.Μ  Τ-Ο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για α)την   Ιερά Μονή Σεπετού, β)την  Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Καστρούγκαινας & το ξωκλήσι Παναγιάς, γ) το ξωκλήσι  Προφήτη Ηλία πλησίον του Ναού Επικούριου Απόλλωνα (στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων) και δ)την  Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου (στον Δήμο Ζαχάρως).

Τα έργα αυτά εντάσσονται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε συνολικά 17 Ιερές Μονές και προσκυνηματικούς τόπους της Ηλείας, με χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Δέχθηκα με μεγάλη χαρά την επίσκεψη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας – Ολυμπίας, κ.κ Χρυσοστόμου, γεγονός που αποδεικνύει και το δικό του ενδιαφέρον για την ανάπτυξη αγαστής συνεργασίας, ενόψει του έργου βελτίωσης της προσβασιμότητας σε Ιερές Μονές και προσκηνυματικούς τόπους στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην επαρχία Ολυμπίας. Πρόκειται για χώρους με μεγάλο θρησκευτικό και ιστορικό ενδιαφέρον, κάποιοι από τους οποίους παρουσιάζουν αυξημένη επισκεψιμότητα. Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα ενισχύσουμε και τον θρησκευτικό τουρισμό στις παραπάνω περιοχές της Ηλείας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ.Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα