Μεσσηνία

Μεγάλη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσιο ευχαριστήριο των εκπαιδευτικών του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας αναφέρεται:

“Σύσσωμος η εκπαιδευτική κοινότητα του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας, Καθηγητές, Μαθητές και Γονείς, ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την σημαντική το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την σημαντική δωρεά, που αφορά την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες τού σχολείου και συγκεκριμένα 20 ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και 5 διαδραστικούς πίνακες τελευταίας τεχνολογίας. 

Τα προσφερόμενα είδη θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της διδασκαλίας και για τις όποιες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του Σχολείου μας.

Το 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας λειτουργεί στις παρυφές της πόλεως και δέχεται παιδιά από τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα της Καλαμάτας.

Στο 5ο ΓΕΛ υπάρχουν τάξεις Καθηγητών, δηλαδή κάθε Καθηγητής έχει την δική του αίθουσα όπου διδάσκει τα μαθήματα της ειδικότητος του και οι μαθητές έχουν τα βιβλία τους σε ειδικούς χώρους- ντουλαπάκια.

Εκ των υπηρετούντων 15 μονίμων Καθηγητών δύο είναι κάτοχοι Διδακτορικού τίτλου, 6 κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο, 5 κατέχουν δεύτερο πτυχίο, και 2 είναι υποψήφιοι για μεταπτυχιακό τίτλο, 13 κατέχουν πιστοποιητικό γνώσεως Πληροφορικής και 7 κατέχουν πιστοποιητικό ξένης γλώσσας.

Επίσης οι περισσότεροι είναι Καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία σε διδασκαλία μαθημάτων στο Λύκειο και έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια παιδαγωγικής, επιστημονικής κατάρτισης και άλλα. Υπάρχουν και Καθηγητές παράλληλης στήριξης.

Δεν υπάρχουν μαθητές με πολύ χαμηλές επιδόσεις, όλοι οι μαθητές έχουν βαθμολογία πάνω από την βάση. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για την πρόοδο των μαθητών με εξατομικευμένη διδασκαλία πολλές φορές.
Το επίπεδο των μαθητών είναι υψηλό, όπως φαίνεται και από τον πίνακα επιτυχόντων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά τα έτη 2011,2012,2013, 2014,2015,2016,2017.
Τα επιτεύγματα των μαθητών μας συμπληρώνονται και από διάφορες συμμετοχές σε διαγωνισμούς.

Το Σχολείο μας ενισχύει τις δράσεις και τα προγράμματα εκείνα που συμβάλλουν στην κοινωνική, πολιτιστική και ατομική ανάπτυξη των μαθητών.
Από το 2011 δίνεται ιδιαίτερη μερίμνα με την παροχή φροντιστηριακών μαθημάτων εθελοντικά από τους Καθηγητές του σχολείου σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα, αλλοδαπούς και παλιννοστούντες.
Όλα τα ανωτέρω συντελούν ώστε η δωρεά θα αξιοποιηθεί για την διδασκαλία των μαθημάτων στο σχολείο, την παράλληλη στήριξη, την ενισχυτική διδασκαλία, την διενέργεια σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς και την ευρύτερη κοινωνία, την διενέργεια καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως περιβαλλοντική εκπαίδευση, σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, αγωγής υγείας, πολιτισμικών δραστηριοτήτων και άλλων.

Ακόμη θα συνεχιστεί υπάρχοντος αυτού του εξοπλισμού η διενέργεια Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικών συναντήσεων για γονείς επειδή το 5ο ΓΕΛ ως πιστοποιημένο Κέντρο επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών θα συνεργαστεί ακόμη περισσότερο με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και με άλλους φορείς για την διενέργεια σεμιναρίων και ομιλιών στον χώρο του Σχολείου.
Ε

πίσης λόγω του ότι στον χώρο σχολείο λειτουργεί το μοναδικό στην Μεσσηνία Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού θα αξιοποιηθεί για τις δράσεις αυτού σχετικά με την ενημέρωση για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού γονέων και μαθητών όλης της Μεσσηνίας.

Θα αξιοποιηθεί επίσης για τις ανάγκες του μοναδικού Εξεταστικού Κέντρου για Μαθητές με ειδικές ανάγκες στις πανελλήνιες εξετάσεις όλης της Μεσσηνίας.

Πραγματικά η δωρεά αυτή ενέπλησε συγκινήσεως και χαράς όλους μας και ευχόμεθα, να είστε πάντα καλά προκειμένου να επιτελείτε το σπουδαίο έργο σας για το καλό των νέων της πατρίδας μας.

Και πάλι πολλές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”.

Καλαμάτα, 29-10-2018
Η εκπαιδευτική κοινότητα του 5ου ΓΕΛ Καλαμάτας

Όλη η επικαιρότητα