Ελλάδα

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια – Επέμβαση σε δύο καταλήψεις

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε σήμερα, Πέμπτη, το πρωί στην περιοχή των Εξαρχείων. Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν επέμβαση λίγο μετά τις 06:00 τα ξημερώματα.

Οι Αρχές ασφαλείας εισέβαλαν σε δύο κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη από μετανάστες στην οδό Τζαβέλλα και σε ένα σπίτι στην οδό Σολωμού.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των δύο πρώτων κτηρίων, η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε μετά τη δικαστική εντολή που πήρε για εκκένωση των χώρων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν προσαχθεί περισσότερα από 80 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στο κτήριο στην οδό Σολωμού βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών και η αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις. 

Οι Αρχές ψάχνουν στοιχεία για ένα κύκλωμα το οποίο φέρεται να υποσχόταν ότι μπορεί να βοηθήσει τους μετανάστες να μείνουν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να τους βρει η αστυνομία.  

Ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, έκανε γνωστό πως είναι συνολικά 60 οι καταλήψεις κτηρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

7

Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο CNN Greece, σημείωσε πως τα κτήρια στα οποία έκανε επέμβαση η αστυνομία ήταν «ιδιωτικά κτήρια που ήταν κατειλημμένα. Υπάρχουν άλλες 23 καταλήψεις».

Όπως είπε, καταλήψεις υπάρχουν «στην Θεμιστοκλέους, στη Νοταρά, τη Ζαϊμή, στην πλατεία Εξαρχείων, στην Αραχώβης…».

Η ίδια σημείωσε πως νιώθει φόβο, καθώς η περιοχή δεν είναι όπως παλιά.

«Μακάρι να έρθουμε σε μία κανονικότητα», ευχήθηκε και συνέχισε: «Ζητάμε κανονικότητα. Όπως είναι όλες οι περιοχές. Να μπορώ να καλώ την αστυνομία όταν είναι ανάγκη. Να ζω ήρεμα».

cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα