Ηλεία

Μεγάλη κίνηση στο Κ.Υ. Ζαχάρως – Στους 40.000 ασθενείς η επισκεψιμότητα του 2017

Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό στήριγμα για την υγεία των πολιτών αποτελεί το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, καθώς το 2017 κατέγραψε αυξημένη επισκεψιμότητα, ξεπερνώντας τους 40.000 ασθενείς!

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, μέσα στο 2017 εξετάστηκαν περίπου 8.500 έκτακτα συμβάντα, ενώ τα χρόνια περιστατικά και οι συνταγογραφήσεις «άγγιξαν» τις 32.000!

«Η επισκεψιμότητα ήταν ιδιαίτερα αυξημένη την περασμένη χρονιά, τόσο στα χρόνια περιστατικά και στη συνταγογράφηση όσο και στα έκτακτα περιστατικά. Το Κέντρο Υγείας καλύπτει μια περιοχή με αρκετά ορεινά και απομακρυσμένα χωριά, όπως η Μηλέα, η Αρτέμιδα και η Μάκιστος, όπου κατοικούν ως επί το πλείστον πολίτες της τρίτης ηλικίας και δυσκολεύονται στις μετακινήσεις τους. Επίσης το καλοκαίρι ο πληθυσμός με τους ετεροδημότες και τους τουρίστες υπερδιπλασιάζεται», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Παπαζαφείρης, τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες και για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού.

«Ελλείψεις πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, ωστόσο είναι καλό το ότι έχουμε επίσκεψη παιδιάτρου μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, ενώ πλέον λειτουργεί σε καθημερινή βάση και το οδοντιατρείο», επισήμανε ο κ. Παπαζαφείρης, προσθέτοντας ότι οι γιατροί του Κέντρου Υγείας συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων της Ηλείας.

«Στο Κέντρο Υγείας γίνονται περίπου δέκα εφημερίες τον μήνα, δεδομένου ότι μετακινούμαστε και στο Νοσοκομείο του Πύργου για να καλύπτουμε κενά», εξήγησε ο κ. Παπαζαφείρης και επισήμανε ότι και τη νέα χρονιά θα γίνουν δράσεις πρόληψης όπως το ΤΕΣΤ ΠΑΠ που κάνουν μία φορά τον μήνα οι μαίες του Δικτύου Μαιών.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας υπενθύμισε τη μη λειτουργία του σταθμού ΕΚΑΒ στη Ζαχάρω, κάτι που δεν βοηθά στις γρήγορες διακομιδές ασθενών.

«Η Εθνική Οδός Πύργου-Κυπαρισσίας, που περνά μέσα από την πόλη της Ζαχάρως, είναι οδικό δίκτυο επικίνδυνο και έχουμε συχνά πυκνά ατυχήματα. Ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουμε ασθενοφόρο και σταθμό ΕΚΑΒ εδώ λόγω των αυξημένων αναγκών στον Πύργο, κάτι που επιφέρει καθυστερήσεις στις διακομιδές».

Όλη η επικαιρότητα