Ηλεία

Μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας στο δήμο Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Ένα ακόμα μεγάλο έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000€, που αφορά στην βελτίωση της Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Ήλιδας εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 του Υπουργείου Εσωτερικών με 868.000€, και αναμένεται να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, αφού τα υπόλοιπα 832.000€ καλύπτονται ήδη από ίδια έσοδα του Δήμου μας.

Ειδικότερα, πρόκειται για τέσσερα υποέργα:

1)       Το έργο: «Βελτίωση Αγροτικής Οδού στην θέση Κυδωνίτσες Δ. Κ. Αμαλιάδας, Δ.Ε. Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας», προϋπολογισμού 202.000€.

2)       Το έργο: «Βελτίωση Αγροτικής Οδού στην Τ.Κ. Δουνεΐκων, Δ.Ε. Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας», προϋπολογισμού 393.000€.

3)       Το έργο: «Βελτίωση Αγροτικής Οδού στις Τ.Κ. Δάφνης & Αγίου Δημητρίου, Δ.Ε. Αμαλιάδας Δήμου Ήλιδας», προϋπολογισμού 857.500€.

4)       Το έργο: «Βελτίωση Αγροτικών Οδών στις Τ.Κ. Μαζαρακίου & Τ.Κ. Εφύρας, Δ.Ε. Πηνείας Δήμου Ήλιδας», προϋπολογισμού 247.500€.

Στο συνολικό έργο περιλαμβάνονται βελτιώσεις υφιστάμενων αγροτικών οδών, με στόχο τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις ελαιοκαλλιεργειών και σε καλλιέργειες κηπευτικών που υπάρχουν στις περιοχές των υποέργων.

Οι εν λόγω αγροτικοί δρόμοι θα διαπλατυνθούν, θα οριοθετηθούν και εν συνεχεία θα υπάρξουν τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις αυτών.

Μέσω του έργου θα λυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες των εν λόγω περιοχών εδώ και δεκαετίες, με την πρόσβαση στις εν λόγω αγροτικές οδούς να είναι σήμερα από ελλιπής έως ανύπαρκτη.

Όλη η επικαιρότητα