Ελλάδα

Μέχρι το τέλος του 2014 η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία Φύσσα

84bd603fe834746581c0605e4c6ef5e3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες μέρες από εκείνο το μοιραίο βράδυ της 17ης προς 18ης Σεπτεμβρίου 2013, όταν ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι, χτυπημένος από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Η πολύκροτη δίκη αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο έως το τέλος του χρόνου. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία, η δίκη για τη δολοφονία του νεαρού Φύσσα είναι η πρώτη μεταπολεμική δίκη στην Ευρώπη η οποία αφορά εγκλήματα ναζιστικού τύπου. 

Στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου βρίσκεται η δικογραφία για τη δολοφονία ενώ ο ίδιος είχε παρακολουθήσει στενά καθώς είναι ο εποπτεύων εισαγγελέας στις πολύμηνες ανακρίσεις που διενεργούν οι δύο ανακρίτριες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ως το τέλος του μήνα αναμένεται να υποβάλει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο το οποίο και θα εκδώσει βούλευμα δρομολογώντας τις διαδικασίες για την παραπομπή του κατηγορουμένου και τον προσδιορισμό και την έναρξη της δίκης. 

Η δολοφονία Φύσσα έμελλε να πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε κοινωνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, με αποκορύφωμα τη φυλάκιση, μεταξύ άλλων, εκλεγμένων μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Από τις σχετικές έρευνες της δικαιοσύνης ήρθαν στο φως πολλά επιβαρυντικά στοιχεία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 78 άτομα, μεταξύ των οποίων το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα