Εκπαίδευση

Μειώνονται οι καταλήψεις, κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία

meionontai_oi_katalipseis_kleista_simera_ola_ta_sholeia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πρωταγωνιστής είναι η παιδεία αυτήν την εβδομάδα καθώς σήμερα στην εκπαιδευτική ατζέντα υπάρχει το θέμα των μαθητικών καταλήψεων, η συνεδρίαση του ΕΣΥΠ για τη μείωση των μαθημάτων στο Δημοτικό ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκης ζητεί την επαναπρόσληψη φυλάκων και διοικητικών για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Σε ό,τι αφορά στις μαθητικές καταλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι μειώνονται σε 364 από 500 που ήταν αρχικά. 

Σήμερα πάντως όλα τα σχολεία παραμένουν κλειστά καθώς πραγματοποιούνται εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών αντιπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό τα σχολεία ποτέ δεν λειτουργούν κατά τη διάρκεια των εκλογών προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί για τη συμμετοχή τους στην ανάδειξη των εκπροσώπων.

Χθες υπήρξε και παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργία των σχολείων.

Ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις ημέρες θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για να γινουν μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα ή για να περιορισθούν οι σχολικές εκδρομές.

Πάντως και οι ίδιοι οι μαθητές από τα περισσότερα σχολεία τουλάχιστον είχαν πει αρχικά για τριήμερες καταλήψεις.

Σήμερα συνεδριάζει το ΕΣΥΠ για την αλλαγή στο πρόγραμμα των δημοτικών προκειμένου να ελαφρυνθούν οι μαθητές με λιγότερα μαθήματα. Στόχος του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου είναι οι μαθητές να έχουν περισσότερο χρόνο για δημιουργική απασχόληση. Στη συνεδρίαση μετέχουν πρόεδροι συμβουλίων, επικεφαλής οργανισμών ακαδημαϊκοί ενώ δεν συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες που καταγγέλλουν την εκπαιδευτική πολιτική.

Λοβέρδος: Δε ζητήσαμε παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις

Αποστάσεις από την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις καταλήψεις έλαβε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. 

«Δεν καλέσαμε εμείς την εισαγγελία να παρέμβει» δήλωσε στον Ant1 ο υπουργός και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Παιδείας απλώς υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

 
 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα