Ηλεία

Μέλισσα: Παιδική γιορτή χρωμάτων και φαντασίας

Ακούστε το άρθρο

Με την πρωτοβουλία της δυναμικής προέδρου της κοινότητας Μέλισσας Αλεξάνδρας Λυκοκανέλου πραγματοποιήθηκε μια πρωτότυπη γιορτή ζωγραφικής με πρωταγωνιστές τα παιδιά και με θέμα «Ο πλανήτης μας μέσα από τα μάτια των παιδιών». Είχαν προηγηθεί επίσης στην πλατεία Μέλισσας στο πλαίσιο καλοκαιρινών δράσεων προβολή ταινιών και θέατρο σκιών, δράσεις που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

Στην τελευταία δράση συντονιστής  ήταν ο δάσκαλος -ζωγράφος και αγιογράφος Παναγιώτης Πέττας .

Η γιορτή χρωμάτων και φαντασίας  πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού της Μέλισσας. Σκοπός αυτής της γιορτής ήταν τα παιδιά να μάθουν τα χρώματα και πως μπορούν να ζωγραφίζουν .

Ο συμβολισμός όμως δεν έλειπε γιατί μέσα από την διασκέδαση και την ομαδικότητα τα παιδιά μαθαίνουν να περνάνε και το μήνυμα: « τα παιδιά της μέλισσας θέλουν έναν πλανήτη καθαρό χωρίς σκουπίδια χωρίς μόλυνση χωρίς καμένα δέντρα»

Ο δάσκαλος ζωγράφος αγιογράφος κ.  Πέττας Παναγιώτης συντόνιζε και βοηθούσε τους μικρούς φίλους και τους ωθούσε να συνεχίσουν την δημιουργία τους .

Στο τέλος της γιορτής δροσίστηκαν όλοι  με παγωτά που γι αυτό το σκοπό είχε φροντίσει η πρόεδρος κ.  Αλεξάνδρα  Λυκοκανέλου από το ζαχαροπλαστείο «Νίκας»  στην Γαστούνη.

Τα παιδιά έγραψαν και ζωγράφισαν πανό με σύνθημα «αγαπάμε μέλισσα» και τα πρόσωπά τους έδειχναν ότι πέρασαν μια υπέροχη μέρα.

Ο δάσκαλος ζωγραφικής και Αγιογραφίας κ. Παναγιώτης Πέττας δήλωσε στην «Πατρίς»:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα μέσα από την πρόσκληση της πιο γλυκιάς και δυναμικής προέδρου, να κάνω μαζί με τα υπέροχα και συνεργάσιμα παιδιά της κοινότητας, μια γιορτή χρωμάτων και φαντασίας στην όμορφη κ φιλόξενη  Μέλισσα. Για να περάσουμε το μήνυμα της ελπίδας για το καλύτερο του πλανήτη μας. Τους ευχαριστώ μέσα απ την καρδιά μου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για άλλη μια τέτοια γιορτή φαντασίας , δημιουργίας και χρωμάτων»

Σειρά δράσεων

Μια αξιόλογη δράση πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο όταν στη Μέλισσα προβλήθηκε τη ταινία «Μλάνκτα» μια προσφορά του κινηματογραφικού  φεστιβάλ Ολυμπίας.  Επίσης τα παιδιά χάρηκαν με το  θέατρο σκιών με τον καραγκιοζοπαίχτη Χρίστο Πλέσσα Οι  κάτοικοι συμμετείχαν  και απόλαυσαν  τα δρώμενα στην πλατεία της ενώ  όλοι μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την φιλοξενία της κ. Αλεξάνδρας Λυκοκανελλου με δροσερούς  χυμούς, άφθονο ποπ κορν καθώς και γλυκίσματα.

Όλη η επικαιρότητα