Ηλεία Πολιτισμός

Μελωδίες άλλης εποχής στο λιμάνι Κατακόλου – Η 2η μέρα του 6ου Port Festival

Ακούστε το άρθρο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ προσφέρουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας & είδη πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των 4 Λυκείων του Πύργου και τους πυρόπληκτους της Αττικής!

Μας χόρεψαν κυριολεκτικά χθες οι Les Skartoi!, οι Junkheart, οι Φ.Α.Κ.Α. και οι djs στην έναρξη του 6ου Port Festival! Οι μουσικοί έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και επισκέπτες και καλλιτέχνες ενώθηκαν κάτω από τους ευκάλυπτους του άλσους Κατακόλου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου, από τις 7:30 το απόγευμα, με παραδοσιακό σε τζαζ εκτελέσεις πρόγραμμα, έντεχνο, λαϊκό & ρεμπέτικο από μουσικούς της περιοχής μας, γνώριμες κι αγαπημένες φυσιογνωμίες του Port Festival, και ακόμα περισσότερα ενδιαφέροντα εργαστήρια, ακροβατικά και κάθε λογής εκθέματα.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

Dava Duri

Όταν μια παρέα σμίγει τους ήχους και τα χαμόγελά της τότε γίνεται… Dava Duri! Ελληνικές μελωδίες, παραδοσιακές, λαϊκές και ρεμπέτικες πλέχτηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε η συναυλία να μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό γλέντι! Γνώριμοι στο κοινό του Πύργου, πόσο μάλλον στο Port Festival οι μουσικοί που αποτελούν το σχήμα: Παναγιώτης Χατζηλαζαρίδης (φωνή-κιθάρα), Ηρακλής Φάμελος (φωνή-μπουζούκι), Άννα Κακολύρη (φωνή), Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι), Μάριος Δημητρόπουλος (πιάνο), Γιάννης Μαυριτσάκης (βιολί), Γαβρίλης Μπιρλής (τύμπανα)

Harmic

Μια νεοσύστατη μπάντα αποτελούμενη από μαθητές λυκείων της περιοχής. Το ρεπερτόριό τους κυμαίνεται σε ποπ-έντεχο-λαϊκό. Πρώτη τους εμφάνιση ήταν στο Πάρκο ΣΠΚ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2017, με μερικές άλλες εμφανίσεις να διαδέχονται το live αυτό επιτυχημένα. Σκοπός τους είναι να μεταδώσουν στον κόσμο την αγάπη τους για την μουσική και μέσα απ’ τις εμφανίσεις τους να αποκτούν εμπειρία παρέχοντας στο κοινό όμορφες μουσικές στιγμές. Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Βασιλική Τσαμπά (φωνή), Κωνσταντίνος Γιαννάτος (κιθάρα-φωνητικα), Μαριάννα Μενύχτα, (πλήκτρα), Παναγιώτης Φωτόπουλος (μπάσο), Ανδρέας Παπαπετρόπουλος (μπουζούκι), Αλέξανδρος Τσαπάρας (ντραμς).

G.A. Elcaravan Trio

Τους «G.A. Elcaravan Trio» αποτελούν οι Γιώργος Αντωνόπουλος (τρομπέτα), Θανάσης Καραμπέτσος (κρουστά) και Θοδωρής Βένδρας (μπάσο), οι οποίοι ερμηνεύουν τζαζ και παραδοσιακά κομμάτια με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

KΑΙ

*Αφήγηση του παραμυθιού «Βολίδας, ο γρήγορος βραδύποδας» της Πυργιώτισσας Γιώτας Σιπέτα από την ίδια τη συγγραφέα, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, στις 7:30μ.μ. Το παραμύθι συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Μπου Ξελευθερία!» (Εκδόσεις iWrite.gr, 2017), το οποίο μιλά για το σχολικό εκφοβισμό μέσα από 30 διδακτικά παραμύθια, μια ομαδική δουλειά των σπουδαστών του εργαστηρίου δημιουργικής γραφής «Tabula Rasa».

*Παιδικό Θεατρικό Παιχνίδι, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, στις 7:30μ.μ: Συζήτηση για την ιστορία του δράματος και τον διδακτικό του ρόλο, εύκολες σωματικές  ασκήσεις για ζέσταμα και δραματοποίηση κάποιου παιδικού τραγουδιού ή παραμυθιού σε κοινή απόφαση με τα παιδιά. Υπεύθυνοι του εργαστηρίου ο φοιτητής Θεατρικών Σπουδών Ιωάννης Αγγελόπουλος και η φοιτήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Μαρία Μπαλάσκα.

*Τριήμερα Εργαστήρια: Animation (τεχνική stop motion) και Port News (δημοσιογραφικό-συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες).

*Αerial yoga (εναέρια ακροβατικά με πανιά) από τις μαθήτριες της σχολής χορού ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ της Πόπης Παναγοπούλου.

*Κite show από τον Αντώνη Λουμιώτη.

*Έκθεση Χειροποίητων Δημιουργιών από τον Πολιτιστικό & Καλλιτεχνικό Σύλλογο Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες».

Το 6ο Port Festival διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Εθελοντών του, το Πολιτιστικό Σωματείο «Collectiva Artenativa» τον Πολιτιστικό & Καλλιτεχνικό Σύλλογο Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες» και το κατάστημα μουσικών ειδών & οργάνων «Πλανώδειο» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου.

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς & υποστηρικτές μας για την πολύτιμη βοήθειά τους: Αγροσταθμός, AgroΤσαπάρας, Ακροβάτης, Althea Apartments, Ασημακόπουλος Όλο Φως, Βe Safe, Βιβλιοπωλείο Κορκολής, Copy Center, Επιγραφές Κομμιώτης, Κουκουβάγια, Κουρσάρος, Λούτζης Ψητοπωλείο, Μπουτίκ Καίτη, Feet Gate, Πανδής Οπτικά, Ταβέρνα Jimmy’s, Τζανέτος, Τοπιντζής, Πετρόγιαννης, Φιλιππής λογιστήριο.

#6thportfestival

Όλη η επικαιρότητα