Καταναλωτές

Mercedes-Benz GLA 2017: Αντίστροφη μέτρηση

2017-mercedes-benz-gla-front-view.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τις ανανεωμένες εκδοχές των A-Class και CLA να έχουν ήδη ξεκινήσει την εμπορική τους πορεία, η γερμανική φίρμα καταπιάνεται με την εξέλιξη της επόμενης «μικρής» της η οποία δεν είναι άλλη από την μικρότερη SUV πρόταση στο περιπετειώδη GLA η οποία και καταλαμβάνει την θέση που της αντιστοιχεί στα πεδία δοκιμών εν όψει της άφιξής η οποία τοποθετείται στο α΄ εξάμηνο του 2017.

Ανεξαρτήτως χρονοδιαγραμμάτων και κατά το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού, η GLA αναμένεται να ακολουθήσει μια εξελικτική προσέγγιση στα εξωτερικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της τα οποία όμως θα της εξασφαλίσουν μια πιο μυώδη συνολικά εμφάνιση συν ορισμένα επιπλέον στοιχεία που θα αναλάβουν να ενισχύσουν την premium υπόστασή της. 

Σε αυτά συγκαταλέγονται τα κεντρικά φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν τεχνολογία LED καθώς και οι πλήρως ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες οι οποίοι αναμένεται να φιλοξενήσουν ένα πλήθος νέων αισθητήρων για τα βελτιωμένα συστήματα άνεσης και ασφάλειας. 

Στο εσωτερικό αναμένεται μια σημαντική «αναθεώρηση» των χαρακτηριστικών της με ένα ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων και μια -προαιρετικά- μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment με ενισχυμένες λειτουργίες στις οποίες θα περιλαμβάνονται δυνατότητες σύνδεσης με smartphones Apple και Android, ενώ την εικόνα θα συμπληρώσουν οι αυξημένες επιλογές σε υφές και χρώματα για τις επενδύσεις. 

Τα ανανεωμένα χαρακτηριστικά της θα συμπληρώσουν στοχευμένες αναβαθμίσεις στους κινητήρες οι οποίες θα εστιάζουν σε καλύτερη σχέση αποδοτικότητας-ισχύος με «αποκορύφωμα» τον βελτιωμένο V8 κινητήρα της GLA 45 AMG ο οποίος θα αυξήσει την ισχύ του στους 381 ίππους. 

Νέες δυνατότητες θα προσφέρει και η ανάρτηση καθώς για πρώτη φορά θα είναι ενεργή προσφέροντας στον οδηγό τη δυνατότητα ρύθμισης του βαθμού απόσβεσης από τα αμορτισέρ μέσω του Dynamic Select. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύστημα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης το οποίο εκτός από την ρύθμιση της ανάρτησης παραμετροποιεί την απόκριση του κινητήρα, του κιβωτίου και του συστήματος διεύθυνσης με βάση την επιλογή ενός από τα τέσσερα προγράμματα (Comfort, Sport, Eco και Individual) θα αποτελεί πλέον μέρος του εξοπλισμού της πλειονότητας των εκδόσεων της νέας GLA τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο.

 
 
in.gr

Όλη η επικαιρότητα