Ηλεία

Μερικά από τα διαμάντια της Ηλειακής γης σε μια πρώτη δυναμική παρουσίαση στο οροπέδιο Φολόης

Ακούστε το άρθρο

Σε μια σεμνή αλλά πολλά υποσχόμενη πρώτη παρουσίαση τοπικών προϊόντων προχώρησε το κέντρο τοπικής ανάπτυξης «Διώνη» σε συνεργασία με τον ξενώνα «Καραμέρος» στο Λάλα Αρχαίας Ολυμπίας.

Η έκθεση διήρκεσε από την Μ. Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, παρουσιάζοντας στους ξένους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους δείγμα του πλούτου της Ηλειακής γης.

Αγνό, οργανικό μέλι ορεινού πεύκου, ανθέων και βελανιδιάς, από τον παραγωγό Γιώργο Γαρδίκη από τη Δίβρη, τοπικά παραδοσιακά γλυκά από το εργαστήριο της Μάσσια Φωτεινής στο Λάλα, φυσικός χυμός ροδιού από την Αλφειός-Ρόδι Α.Ε., παραδοσιακά ζυμαρικά από το «Εργαστήρι της Γιαγιάς» στο Λάλα, 14 διαφορετικά βότανα και 4 έλαια βιολογικής καλλιέργειας από την βραβευμένη Aroma Farms στο Σμίλα Αρχαίας Ολυμπίας,

ήταν οι θησαυροί του τόπου μας που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης.

Από αυτή την πρώτη προσπάθεια ανάδειξης εκλεκτών τοπικών προϊόντων στο οροπέδιο Φολόης, διαφάνηκε το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για προϊόντα που ενισχύουν την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση, και που διακρίνονται για την εξαιρετική τους ποιότητα χάρη στις μοναδικές εδαφοκλιματικές συνθήκες της Ηλείας αλλά και στο μεράκι των παραγωγών της περιοχής μας.

Όλη η επικαιρότητα