Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μεσίτης «μαϊμού» θησαύρισε από πωλήσεις ανύπαρκτων σπιτιών!

mesitis.jpg
Ακούστε το άρθρο
Το μεσίτη ακινήτων και τον κατασκευαστή με αντίστοιχο γραφείο στην Κορώνη παρίστανε απατεώνας και για έναν χρόνο κατάφερε να εξαπατήσει Δανούς και Γάλλους και να τους «πουλήσει» οικόπεδα και σπίτια που δεν υπήρχαν, αρπάζοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ.
 
Ο δήθεν μεσίτης έχει εξαφανισθεί από το 2007 και από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δικάσθηκε αμετάκλητα σε κάθειρξη 10 ετών για απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Ούτε στο πρώτο δικαστήριο ούτε τώρα εμφανίσθηκε και πλέον θεωρείται φυγόποινος.

Τον έπεισε να ανοίξει και λογαριασμό
Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει 49χρονος Νορβηγός, ήθελε με την οικογένειά του να αγοράσει σπίτι, ως παραθεριστική κατοικία, στην περιοχή της Κορώνης και ο κατηγορούμενος παρουσιάσθηκε ως «μεσίτης αστικών συμβάσεων και κατασκευαστής», ενώ διατηρούσε γραφείο στην Κορώνη.
 
Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει ο Νορβηγός, ακόμη και συμβολαιογράφος τον διαβεβαίωσε ότι κατασκευάζει σπίτια.
Ο απατεώνας υπέδειξε στο Νορβηγό οικόπεδο δύο στρεμμάτων, με μια παλιά οικία, στην περιοχή Σαράντου στην Κορώνη. Τον έπεισε, δε, να αγοράσει το ακίνητο αντί 38.000 ευρώ. Μάλιστα, ο Νορβηγός τον έκανε και πληρεξούσιο με συμβολαιογραφική πράξη για την αγορά του ακινήτου, καθώς κατοικούσε μόνιμα στο εξωτερικό και δε γνώριζε ελληνικά για να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες. Επίσης, ο κατηγορούμενος τον έπεισε ότι μετά την αγορά θα αναλάμβανε την επισκευή του σπιτιού αντί 18.500 ευρώ.
 
Ακολούθως, έπεισε το Νορβηγό να ανοίξουν κοινό λογαριασμό, ορίζοντάς τον συνδικαιούχο. Ο λογαριασμός ανοίχτηκε τον Οκτώβριο του 2006 και η πρώτη κατάθεση ήταν ύψους 8.000 ευρώ. Το Νοέμβριο κατατέθηκαν δύο ποσά, 40.000 ευρώ και 4.000 ευρώ, το Δεκέμβριο 2.100 ευρώ και τον Ιανουάριο του 2007 άλλα 2.800 ευρώ.
Συνολικά ο Νορβηγός κατέθεσε 56.920 ευρώ στον κοινό λογαριασμό, τα οποία υποτίθεται θα χρησιμοποιούσε ο δήθεν κατασκευαστής για την αγορά του ακινήτου και την επισκευή του σπιτιού.

Το έχει κάνει σε Γάλλους

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ήταν τόσο αδίστακτος, που υπέγραψε και ιδιωτικό συμφωνητικό με το Νορβηγό, δήθεν για λογαριασμό του πραγματικού ιδιοκτήτη του ακινήτου. Όλο αυτό το διάστημα ο Νορβηγός επικοινωνούσε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με τον κατηγορούμενο, συνεννοούμενοι, υποτίθεται, για τις εργασίες στο σπίτι.
 
Όταν τον Ιούνιο του 2007 ο Νορβηγός επέστρεψε στην Ελλάδα για να πάει να δει έτοιμο το σπίτι, διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος τμηματικά είχε κάνει ανάληψη όλων των χρημάτων και είχε αφήσει στο λογαριασμό μόνο 120 ευρώ.
 
Μάλιστα, οι αναλήψεις των μεγαλύτερων ποσών είχαν γίνει αμέσως μετά την κατάθεση από το Νορβηγό, ενώ ανάληψη των τελευταίων ποσών έγινε το Μάρτιο του 2007.
 
Συνολικά, πήρε 56.800 ευρώ, χωρίς φυσικά ούτε το ακίνητο να αγορασθεί ούτε το σπίτι να επισκευασθεί.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το ίδιο ακριβώς είχε κάνει σε δύο Γάλλους επισκέπτες της περιοχής, χωρίς να γίνει όμως γνωστό πόσα χρήματα τους απέσπασε.
 
 
Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα