Μεσσηνία

Μεσσηνία: Διαμαρτύρονται για κλοπές και διαρρήξεις στη Θουρία

Ακούστε το άρθρο

Για μικροκλοπές που έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο διαμαρτύρονται κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή της Θουρίας, τονίζοντας πως, επειδή πλέον στα σπίτια τους δεν φυλάσσουν πράγματα αξίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ζημιές που προκαλούν οι δράστες για να διαρρήξουν το σπίτι ή το κατάστημά τους.

Κάτοικος της περιοχής μας κατήγγειλε ότι από τον Απρίλιο μέχρι τώρα έχουν μπει δύο φορές στο σπίτι του. Και τις δύο φορές οι κλέφτες δε βρήκαν πράγματα  αξίας να πάρουν, όμως του κόστισαν ακριβά οι ζημιές που έκαναν σε παράθυρα και πόρτες για να τα διαρρήξουν. Κι αυτές  δεν είναι οι μόνες φορές τα τελευταία χρόνια που πέφτει θύμα κλοπής.

Πολλά από τα περιστατικά συμβαίνουν πρωινές και μεσημεριανές ώρες καθώς  οι δράστες εκμεταλλεύονται ότι οι περισσότεροι αυτή την περίοδο βρίσκονται στα χτήματα και μαζεύουν ελιές.

Σε ορισμένες δε περιπτώσεις, οι κλέφτες έχουν καταφέρει και έχουν μπει σε σπίτι μέσα σε ελάχιστα λεπτά που έχει λείψει ο ιδιοκτήτης και οι κάτοικοι προσπαθούν να μένει κάποιος μέσα στο σπίτι για να αποτρέψει την είσοδο επίδοξων κλεφτών.

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα