Αγροτικά

Μεσσηνία: Λάδι στην Κίνα εξάγουν οι παραγωγοί των Γαργαλιάνων!

gargalianoi.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη τους εξαγωγή τυποποιημένου ελαιολάδου προς την τεράστια αγορά της Κίνας έκανε την Παρασκευή που μας πέρασε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ανοίγοντας νέες προοπτικές για τη διάθεση του προϊόντος τους.

Η πρώτη αυτή ποσότητα των 6 τόνων χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική από τη διοίκηση του συνεταιρισμού, αφού μπαίνουν σε μια νέα αγορά, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και άλλη παρτίδα ελαιολάδου επίσης προς την αγορά της Κίνας. Στο φόρτωμα του πρώτου κοντέινερ παρόν ήταν το Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού βλέποντας τις προσπάθειές τους, αλλά και την εμπιστοσύνη που τους έχουν δείξει οι παραγωγοί της περιοχής να φέρνουν αποτελέσματα, ενώ από όλους υπήρχε αισιοδοξία για τη συνέχεια αυτής της δραστηριότητας.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Τάσος Προσηλιακός σημείωσε: «Για εμάς σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Κάνουμε μια αρχή μετά από επίπονες προσπάθειες μηνών για ένα εξαγωγικό άνοιγμα στην αγορά της Κίνας. Είναι το πρώτο φορτίο που θα δώσουμε με 10.000 μπουκάλια 0,5 και 0,75 ml με την ονομασία “Πιθάρι”, ενώ στο τέλος Απριλίου υπάρχει συμφωνία να φύγει και το δεύτερο κοντέινερ με πεντόλιτρες συσκευασίες. Παράλληλα έχουμε κάνει εξαγωγικές προσπάθειες και για άλλες χώρες και είμαστε κοντά σε συμφωνία με μια περιοχή της Ασίας, ενώ ήδη δίνουμε τυποποιημένο λάδι και στην Ουγγαρία. Επίσης στις 12 Απριλίου συμμετέχουμε στην έκθεση “Hermes Export” της Νέας Υόρκης και στις 8 Μαΐου θα συμμετέχουμε σε μεγάλη έκθεση στο Πεκίνο.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα