Μεσσηνία

Μεσσηνία: Πάνω από 3.000 άτομα στη 18η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη επιτυχία είχε η 18η Γιορτή Σύκου που έγινε στον Πολύλοφο της Μεσσήνης την Κυριακή το βράδυ. Πάνω από 3.000 πολίτες έδωσαν το “παρών” στη Γιορτή που αποτελεί έναν από τους πιο λαοφιλείς προορισμούς του καλοκαιριού.

Στη Γιορτή φέτος βρέθηκαν μεταξύ άλλων: οι βουλευτές της ΝΔ Γ. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης, Π. Μαντάς, ο νέος περιφερειάρχης Π. Νίκας, οι νέοι δήμαρχοι Καλαμάτας Θ.  Βασιλόπουλος και Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, εκπρόσωποι από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, επιχειρηματίες της εστίασης, του γεωργικού κλάδου και των εξαγωγών.

Στο χαιρετισμό του στην αρχή της βραδιάς, ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου “Αγιος Δημήτριος” Θανάσης Αναστασόπουλος, ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά – αναδρομή στις “Μεσσηνιακές Ημέρες Σύκου”, σε όλες εκδηλώσεις που έγιναν στο “Elite”, με γευσιγνωσία, ομιλίες, παρουσίαση βιβλίων, διαγωνισμό πιάτων, αλλά και στο Φεστιβάλ Street food που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά στον Πολύλοφο. Η μεγάλη στιγμή των δράσεων είναι η Γιορτή Σύκου, αλλά όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος, οι εκδηλώσεις για το σύκο θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα της  συκοπαραγωγής, αλλά και να ευχαριστήσει τον κόσμο που στηρίζει τις βραδιές αυτές, κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν εκτός από την φρεσκοψημμένη, παραδοσιακή γουρουνοπούλα, έναν πλούσιο μπουφέ γλυκών με βάση το σύκο. Για πρώτη φορά υπήρξε στο χώρο περίπτερο με αγροτικά μηχανήματα, για την ενημέρωση των αγροτών της περιοχής. Το μουσικό κομμάτι είχε αναλάβει ο Κώστας Καραφώτης, η Ζωή Παπαδοπούλου και ο Αγγελος Ανδριανός, οι οποίοι ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με τα τραγούδια τους. Ο χορός κράτησε ως τα ξημερώματα.

eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα