Μεσσηνία

Μεσσηνία: Παρίστανε τον… σύζυγο εισαγγελέα και έπαιρνε χρήματα για μεσολάβηση

Ακούστε το άρθρο

Τον… σύζυγο εισαγγελέα παρίστανε ένας 60χρονος από το Χατζή, ο οποίος κατάφερε και έπεισε έναν ηλικιωμένο Καλαματιανό ότι αν του δώσει 2.000 ευρώ, η εισαγγελέας γυναίκα του θα του έλυνε κάτι δικαστικές εκκρεμότητες στα αστικά και ποινικά δικαστήρια, για ένα τροχαίο.

Ο 60χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Ασφάλειας, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κατηγορείται για απάτη. Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο εξαπάτησε ηλικιωμένο αγρότη λέγοντάς του ότι δικαιούται επιδότηση 9.000 ευρώ και του πήρε ένα μικροποσό για να του… κάνει τα χαρτιά, προσποιούμενος τον υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο συλληφθείς είναι γνωστός στην Αστυνομία για τις μικροαπατεωνιές του, αφού και το Μάρτιο του 2016 παρίστανε τον υπάλληλο της ΔΕΗ και έταζε στον ιδιοκτήτη μιας αγροικίας πως θα την ηλεκτροδοτήσει, αν τον πληρώσει για να μεσολαβήσει και να γίνει πιο γρήγορα η δουλειά. Και επειδή συνηθίζει να εισπράττει από τα θύματά του για… εξυπηρετήσεις διάφορα μικροποσά τα οποία παίρνει στο χέρι, η Ασφάλεια όπου πήγε χθες το πρωί και τον κατήγγειλε ο εξαπατηθείς, τον προέτρεψε να του κλείσει ραντεβού – και όταν πάρει τα προσημειωμένα 100 ευρώ που είχε ζητήσει, να φανερωθούν οι αστυνομικοί και να τον συλλάβουν.

Ετσι έγινε, και το ραντεβού κλείστηκε απέναντι από τα δικαστήρια χθες το μεσημέρι. Οταν ο απατεώνας πήρε τα 100 ευρώ, τα οποία είχε ζητήσει από τον ηλικιωμένο την προηγουμένη το πρωί, πιάστηκε από τους ασφαλίτες. Ο εξαπατηθείς, όπως είπε στους αστυνομικούς, πείστηκε ότι η σύζυγος του απατεώνα είναι εισαγγελέας στην Κόρινθο και θα μεσολαβούσε για να δικαιωθεί ο ίδιος στα δικαστήρια. Η πρώτη επικοινωνία έγινε στις 20 Μαρτίου, οπότε ο 60χρονος τηλεφώνησε στον ηλικιωμένο. Και αφού κατάφερε σε αυτό το διάστημα και απέσπασε συνολικά 2.000 ευρώ ζητώντας κάθε φορά μικροποσά, προχθές τηλεφώνησε ξανά για να πάρει άλλα 100 ευρώ.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα