Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Mεσσηνία: Στηρίζουν οικονομικά οι δήμοι την αεροπορική σύνδεση Καλαμάτα-Μιλάνο

14055_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι δήμοι της Μεσσηνίας στηρίζουν οικονομικά την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Μιλάνο (δύο φορές την εβδομάδα), δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Οι δήμαρχοι αποφάσισαν ομόφωνα, χθες σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του προέδρου του Επιμελητηρίου Δημήτρη Μανιάτη, να προχωρήσουν σε προγραμματική σύμβαση για την οικονομική συμβολή τους στην προβολή της γραμμής, με την εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Η σύμβαση θα κατατεθεί στα Δημοτικά Συμβούλια για έγκριση και ακολούθως θα υποβληθεί για έγκριση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. Το κόστος για τους δήμους του νομού είναι 10.500 ευρώ τον μήνα με ΦΠΑ, 1.900 ευρώ για κάθε δήμο.

«Μας ενδιαφέρουν οι τακτικές γραμμές περισσότερο από τις πτήσεις τσάρτερ», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Παρατήρησε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό, επεσήμανε ότι «έχει υψηλά εισοδήματα η Βόρεια Ιταλία» και διευκρίνισε ότι η γραμμή αφορά όχι μόνο τη Μεσσηνία, αλλά όλη τη νότια Πελοπόννησο, κάνοντας αναφορά στη Σπάρτη και τη νότια Ηλεία.

Όλη η επικαιρότητα