Μεσσηνία: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Αδελφότητα Τουρκολεκαίων

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συνάντησαν στο Προεδρικό Μέγαρο τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Τουρκολεκαίων “Ο Νικηταράς”, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, μετά από σχετικό αίτημά τους.

Τα μέλη της Αδελφότητας απηύθυναν στον Πρόεδρο επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί φέτος το Τουρκολέκα και να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις που γίνονται προς τιμήν του Νικηταρά, από τον θάνατο του οποίου συμπληρώνονται φέτος 170 χρόνια.

Σκοπός της επίσκεψης, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Αδελφότητας, ήταν “να ενημερώσουμε την πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας για το σημαντικό έργο της Αδελφότητας, από την ίδρυσή της το 1953 μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της μισής ώρας περίπου συνομιλίας μας, είχαμε την τιμή να επισημάνουμε στον Πρόεδρο τη βαριά ιστορία του χωριού μας, που όπως διαπιστώσαμε, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά”. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μάλιστα, “ο Πρόεδρος μας εξέπληξε με την πληροφόρηση που έχει πάνω στην ιστορία του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής, των λεγόμενων Σαμπάζικων, της παλαιάς Μεσσηνίας”.

Πηγή: Εφ.Ελευθερία