Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μεσσηνία: Τέλος στον «ρακετοπόλεμο» στην παραλία της Καλόγριας!

raketes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μετά από αίτημα του Συλλόγου Επαγγελματιών Στούπας και του Συνδέσμου Καταλυματιών Δυτικής Μάνης, το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απαγόρευση του παιχνιδιού με τις ρακέτες για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Αφορμή για την απόφαση ήταν τις προηγούμενες ημέρες και ο τραυματισμός τουρίστριας, που υπέστη κάταγμα στη γνάθο!

Οι δύο Σύλλογοι υπέβαλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης μια διαμαρτυρία, όπου με εύγλωττο τρόπο περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί, χρησιμοποιώντας τη λέξη «ρακετοπόλεμο».

Το αίτημα των Συλλόγων ήταν να απαγορευτούν οι ρακέτες στην Καλόγρια και το Δημοτικό Συμβούλιο απεφάνθη θετικά!

Στη διαμαρτυρία τους οι δύο Σύλλογοι σημειώνουν: «Η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής μας είναι το πανέμορφο και γραφικό αμμώδες ακρογιάλι της “Καλόγριας”. Είναι παραλία εκτάσεως 8.000 τ.μ., οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, που εκμισθώνει ο Δήμος σε ιδιώτες.

Εκ τούτου, ο χώρος που μένει γι’ αυτούς που δε θέλουν να νοικιάσουν ομπρέλα και ξαπλώστρα, αλλά να καθίσουν στην άμμο ελεύθερα, είναι ελάχιστος και αυτόν τον έχουν καταλάβει οι φανατικοί οπαδοί της ρακέτας, οι οποίοι είναι, κυρίως, άνθρωποι άσχετοι με τον τουρισμό, που δε σέβονται κανέναν και παίζουν με τρελό ζήλο ανάμεσα στις ξαπλώστρες των επισκεπτών μας, που αντί να χαλαρώσουν και να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, σπάνε τα νεύρα τους από τα μπαλάκια που σφυρίζουν δίπλα στα αυτιά τους και κυριολεκτικά τρομοκρατούνται από τα “καρφωτά” μπαλάκια που δέχονται πολύ συχνά κατακέφαλα.

Έχουμε γίνει μάρτυρες εξαιρετικά δυσάρεστων καταστάσεων στο παρελθόν και δέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους πελάτες μας. Μάλιστα, οι τραυματισμοί είναι συχνοί».

Πηγή:tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα