Μεσσηνία

Μεσσηνία: Υδροστρόβιλος εμφανίστηκε ξανά στην περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Ακούστε το άρθρο

Η κλιματική αλλαγή δεν επηρεάζει μόνο την αγροτική παραγωγή αλλά και το κλίμα της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου το οποίο μάλιστα σύμφωνα με ερασιτέχνες μετεωρολόγους θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.

Αυτή την φορά οι αλιείς είδαν για δεύτερη χρονιά από πέρσι λόγω των καιρικών συνθηκών το μεσημέρι της Τετάρτης στα ανοιχτά της Κυπαρισσίας το βαρομετρικό στην θαλάσσια περιοχή ελάχιστα ναυτικά μίλια από την ακτή να δημιουργείται ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος!

Το φαινόμενο λόγω του έντονου κυματισμού που έχει προκαλέσει ζημίες στο λιμάνι δεν εμφανίζεται πρώτη φορά και αποτελεί ένα συνδυασμό πιέσεων στην θαλάσσια περιοχή. Ο μοναδικός υδροστρόβιλος αποτυπώθηκε στο φακό του συνεργάτη μας Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου ο οποίος ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα το κατατοπιστικό βίντεο.

Συνήθως το φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του κατά την διάρκεια του χειμώνα και αποτελεί ευτύχημα ότι δεν φτάνει στη στεριά όπως συμβαίνει με ζημιές που προκαλούν οι τοπικοί ανεμοστρόβιλοι σεκαλλιέργειες της Τριφυλίας.

Τέλος ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Δημήτρης Κουτσούλης τονίζει ότι η περιοχή μας θα βιώσει ανάλογα φαινόμενο στο απώτερο μέλλον, ενώ έχουν εμφανιστεί ξανά σε περιοχές από το Κατάκολο ως την Ελαία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα