Κόσμος

Μετά από 75 χρόνια, ζευγάρι βρέθηκε μουμιοποιημένο στον πάγο των Άλπεων

Ακούστε το άρθρο
Σε ένα εύρημα που θα ήταν τόσο μακάβριο όσο και λυτρωτικό «σκόνταψε» υπάλληλος εταιρείας τελεφερίκ στις ελβετικές Άλπεις: Μέσα στον παγετώνα Τσανφλερόν βρήκε τις μουμοποιημένες σορούς δύο ανθρώπων.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για ένα ανδρόγυνο που είχε εξαφανιστεί το 1942: Τον Μαρσελίν και την Φρανσίν Ντιμουλάν, που είχαν ανέβει στις 15 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς για να φροντίσουν τις αγελάδες τους αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ.

Οι σοροί που εντοπίστηκαν την περασμένη Πέμπτη, όπως αναφέρουν τα ελβετικά ΜΜΕ, φορούσαν ρούχα της εποχής του Β’ Παγκοσμίου. Στο σημείο βρέθηκε και σακίδιο -θεωρείται σχεδόν βέβαιο, έστω κι αν ακόμη εκκρεμμεί η εξέταση γενετικού υλικού, πως πρόκειται για το ζευγάρι κτηρνοτρόφων.

Οι Ντιμουλάν είχαν επτά παιδιά, τα οποία μετά την εξαφάνισή τους μοιράστηκαν σε διαφορετικές οικογένειες.

Τα παιδιά δεν είχαν επικοινωνία μεταξύ τους και μεγάλωσαν ξεχωριστά. Σχετικά τυχερή ήταν μόνο η μικρότερη κόρη τους, η 79χρονη σήμερα Μαρελίν Ουντρί-Ντιμουλάν, η οποία δόθηκε στους θείους της.

Μιλώντας στην ελβετική Le Matin, η κόρη δηλώνει ανακουφισμένη που, μετά από τόσα χρόνια, επιτέλους βρήκε τις σορούς των γονιών της. «Περιμένω να τους θάψω όπως τους αρμόζει» είπε.

«Στην κηδεία δεν θα φορέσω μαύρα, αλλά λευκά επειδή το λευκό είναι το χρώμα της ελπίδας, την οποία δεν έχασα ποτέ τόσα χρόνια» είπε στην εφημερίδα.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα