Αρθρογραφία

Μετά την παρέλαση

Ακούστε το άρθρο

Μετά την καθιερωμένη παρέλαση, βγήκε ο κ. Δήμαρχος με τα απορριμματοφόρα του και διέσχισε τον δρόμο, θεωρώντας ότι πραγματικά κάνει παρέλαση, και το βράδυ βγήκε τηλεφωνικά προσκεκλημένος του βραδινάδικου, για να εξηγήσει και να υποστηρίξει ότι οι άλλοι έκαναν παρέλαση για την μάχη της Αλβανίας  και αυτός για την μάχη της καθαριότητας στην πόλη του.

Άλλοι σε άλλη πόλη βγήκαν στον δρόμο με τα τρακτέρ, θεωρώντας και αυτοί ότι έκαναν παρέλαση και  οι πρώην αγανακτισμένοι των πλατειών και των δρόμων, παρόντες και αυτοί, άλλοι στις θέσεις των επισήμων και άλλη παραδίπλα, ένθεν και ένθεν της εξέδρας, παρελαύνοντες στην ουσία και αυτοί, αφού από τα σοκάκια και τις πλατείες με τις μάσκες και τα ρόπαλα ,βρέθηκαν στην σωστή τους θέση.

‘Ολοι βρήκαν τις θέσεις τους στην προχθεσινή παρέλαση, άλλοι παρελαύνοντες και άλλοι καμαρώνοντες για τους παρελαύνοντες,  με ανεβασμένο κατά την άποψή τους το εθνικό φρόνιμα και ας μην κατάλαβαν ότι μπέρδεψαν το εθνικό με το εθνικιστικό, αφού τελικά, όπως πιστεύουν,  καθιερώθηκαν στις συνειδήσεις  του κόσμου ως  πανέξυπνοι και  πρωτοτυπούντες .

Ιδιαίτερα ο Δήμαρχος με τα απορριμματοφόρα, φουσκωμένος από εθνικιστική έπαρση και έξαρση, δήλωσε στην TV του βραδινάδικου, την υπερηφάνεια του για την πράξη του και τον πόλεμο που δίνει για την καθαριότητα της πόλης του, παρόμοιο αγώνα σαν αυτόν που έδοσαν οι πολεμιστές  στην Αλβανία κατά του Ιταλογερμανικού φασισμού το 1940.

Αλλά και οι παρελαύσαντες  τρακτεράδες, πιο συγκρατημένοι, περίπου τα ίδια λένε, για τον σημερινό τους αγώνα εναντίον των σύγχρονων κατακτητών της χώρας , απαιτούντες να μην φορολογηθούν, να πάρουν τις επιδοτήσεις τους από τα δανεικά των «κατακτητών» και φυσικά να διαγραφούν τα χρέη, εδώ και τώρα, με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Μπερδεύτηκαν λοιπόν οι νεόκοποι της άλλης άποψης για την παρέλαση ,μάλλον μπέρδεψαν ή καπηλεύτηκαν την ημερομηνία και θέλησαν να ισοπεδώσουν τα πάντα μπροστά στον κόσμο, που με εξαίρεση τους πρώην αγανακτισμένους του 2010, απέφυγαν και να τους κοιτάξουν απλά, κρατώντας στην μνήμη τους μόνο το μεγαλείο του άνισου αγώνα του 1940 στα βουνά της Αλβανίας ,για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Λίγη συγκράτηση και περισσότερη συγκρότηση δεν θα έβλαπταν, αντίθετα θα μπορούσαν να είχαν και συμπαράσταση, σε μια μελλοντική και ξεχωριστή  «παρέλαση», πέρα από την καπηλία που επιχείρησαν να διαπράξουν εις βάρος της παλλαϊκής εθνικής μνήμης  για τον αγώνα κατά του φασισμού.-

Επαναδημοσίευση από τις ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ της

30.10.2015, σαν να μην άλλαξε τίποτα πλην

των πρωταγωνιστών.

Όλη η επικαιρότητα