Αρθρογραφία

Μετά το Ελληνικός, ο Καϊάφας

Ακούστε το άρθρο

Και επειδή τα δικαστήρια αποφάσισαν πως η επένδυση του διεθνούς κεφαλαίου στο Ελληνικό, δεν βλάπτει το περιβάλλον, ούτε και τους κατοίκους της περιοχής, πάει να πει δηλαδή ότι μπορεί να προχωρήσει κιόλας, παρότι εμείς οι κάτοικοι, οι ενεργοί πολίτες, η μειοψηφία έστω, γιατί η πλειοψηφία φαίνεται είναι με το σύστημα, επιμένουμε και εξακολουθούμε να έχουμε τις αντιρρήσεις μας.

Δεν μας υπολογίζετε κανένας σας, εγχώριος ή αλλοδαπός Θεσμός, μας περιφρονείτε και μας πετάτε στα αζήτητα, μάλιστα ο κ. Πρωθυπουργός σας συναντήθηκε χθες με τον κ. Λάτση, τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας  που θα επενδύσει κάποια δις, ευρώ στο Ελληνικό και λέει πως θα αναβαθμίσει το περιβάλλον και θα απασχολήσει πολλές χιλιάδες εργαζόμενους.

Και τι μας νοιάζει δηλαδή εμάς, αν ο κ. Λάτσης θα επενδύσει και θα κονομήσει, μήπως αυτή δεν είναι η δουλειά του, να πάει αλλού να ξοδέψει τα λεφτά του, εμείς δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα στο Ελληνικό, να μείνει όπως είναι, στην εγκατάλειψη και στην βρωμιά, ακόμη και ως σκουπιδότοπος να μείνει, αλλά να μην παραχωρηθεί στο διεθνές κεφάλαιο, που κάθεται και δεν σκέπτεται τίποτε  άλλο, παρά μόνο που θα επενδύσει για να κονομήσει.

Και στο δικαστήριο που είπαμε πως τα πολυόροφα κτίσματα που πρόκειται να κατασκευαστούν, θα μας εμποδίζουν την θέα στην θάλασσα του Φαλήρου, σχεδόν γέλασαν όλοι και μάλιστα κάποιοι άφησαν να εννοηθεί πως θα πρέπει, αν θέλουμε να έχουμε σοβαρή θέα, να μετακομίσουμε στα ψηλότερα του Υμηττού, όπου πλην της ορατότητα μέχρι την Αργολίδα, θα έχουμε και πολύ καλό αερισμό και εξαερισμό.

Και ξέρετε κάτι, που το ξέρετε βέβαια, αλλά δεν το υπολογίζετε, νομίζετε δηλαδή πως επειδή πήρατε πλειοψηφία στην Βουλή και κάνατε Κυβέρνηση, μπορείτε να πουλήσετε και την πατρίδα μας, γιατί δεν το έκαναν και οι προηγούμενοι, νομίζετε πως δεν μπορούσαν, απλά δεν ήθελαν και το είχαν δηλώσει, μάλιστα σε όσες περιπτώσεις αναγκάστηκαν να πουλήσουν στους ξένους περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, το έπραξαν με δάκρυα στα μάτια και μεγάλη στενοχώρια.

Ξεχνάτε βέβαια, ή μάλλον δεν το είχατε προσέξει ποτέ, ή και το βέβαιον, δεν πιστέψατε ποτέ στο παλιό και ξεθωριασμένο σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και  «Η Ελλάς δεν πωλείται», εσείς όμως τα ξεπουλάτε όλα στο διεθνές κεφάλαιο έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος και λέτε πως έτσι θα εξαλειφθεί η ανεργία και θα αυξηθεί ο εθνικός πλούτος, προς όφελος του λαού και του τόπου.

Αντίθετα με το Ελληνικό όμως που κόπτεστε να το παραχωρήσετε στον κ. Λάτση, γιατί αλήθεια εδώ στην Ηλεία και συγκεκριμένα στον Καϊάφα, αρνείστε να καλέσετε μεγάλο επενδυτή για μεγάλη τουριστική επένδυση, πράγμα που το εύχονται και το περιμένουν  οι πολίτες της περιοχής, τι νομίζετε πως με τα 5 ψωροεκατομμύρια, που δεν φτάνουν ούτε για μπαλώματα και κουμπότρυπες, κλείνετε τα στόματα, αλλά δεν σκέπτεστε ότι καταδικάζετε την νότια Ηλεία σε στασιμότητα και υπανάπτυξη;

Κι αν ο κ. Λάτσης ενδιαφερθεί ώστε να επενδύσει στον Καϊάφα, για μεγάλη τουριστική επένδυση, εντός  των πλαισίων της ΝΑΤΟΥΡΑ, της ΡΑΜΣΑΡ και των διατάξεων που διέπουν τον Κυπαρισσιακό, ή ακόμη και εκτός των πλαισίων αυτών, θα τολμήσετε αλήθεια εσείς ή οι επόμενοι να του πείτε όχι και θα παραμείνετε στην λεγόμενη επένδυση των πέντε εκατομμυρίων ευρώ για απλά μπαλώματα;

Τι  λέτε, θα ενδιαφερθείτε σοβαρά, όπως για το Ελληνικό και για τον Καϊάφα;

Όλη η επικαιρότητα