Πολιτική

Μετά το σάλο ο Κυρίτσης χαρακτηρίζει «λανθασμένη» τη δήλωση για τους νεκρούς και τις μολότοφ

Ακούστε το άρθρο

Με περισσότερες από 24 ώρες καθυστέρηση και μετά το σάλο που δημιουργήθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης χαρακτήρισε την Πέμπτη «λανθασμένη» τη δήλωση που έκανε το πρωί της Τετάρτης ότι «δεν θυμάμαι να είχαμε νεκρούς από μολότοφ».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και το «άδειασμα» από τον Νίκο Φίλη, υποστηρίζει μέσω δηλώσεών του στο ehtnos.gr ότι όταν έκανε τη δήλωση που προκάλεσε οργή ακόμη και από τους διασωθέντες από την τραγωδία της Marfin, είχε στο μυαλό του «τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου».

«Ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου. Ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τέλος «δικαιολογημένη» την αντίδραση που προκλήθηκε προσθέτοντας «ότι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ».

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα