Ηλεία

«Μετακομίζουν» στα Καλάβρυτα – «Μάχη» για τις περιουσίες τους δίνουν οι κάτοικοι Χειμαδιού και Κουτσοχέρας

Ακούστε το άρθρο

Βροντερό θα είναι το παρόν που θα δώσουν σήμερα στις 11 πμ στα Καλάβρυτα οι κάτοικοι του Χειμαδιού και της Κουτσόχερας προκειμένου να δηλώσουν την αντίθεση τους στις διεκδικήσεις της Ιεράς Μονής Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων που υποστηρίζει ότι της ανήκουν 7.000 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα στις 7 το πρωί θα ξεκινήσουν λεωφορεία -που θα μεταφέρουν πάνω από 100 κατοίκους- με προορισμό την Ιερά Μονή στα Καλάβρυτα όπου στις 11 πμ είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση των 7.000 στρεμμάτων. Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να τονίσουν ότι το δίκιο είναι με το μέρος τους και ότι ο αγώνας τους θα είναι διαρκείας μέχρι την τελική δικαίωση…

Λαϊκή συνέλευση στην Κουτσοχέρα

Στο γενικότερο πλαίσιο των κινήσεων ενάντια στις διεκδικήσεις της Ιεράς Μονής, χθες, νωρίς το βράδυ, στην Κουτσοχέρα πραγματοποιήθηκε νέα λαϊκή συνέλευση (σ.σ. μετά από αυτή της περασμένης Τετάρτης στην κεντρική πλατεία του Χειμαδιού). Στην λαϊκή συνέλευση έδωσαν το παρόν κάτοικοι της Κουτσοχέρας και διπλανών χωριών, μέλη-επικεφαλής παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, πολιτευτές καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων. Όλοι τους δήλωσαν την αμέριστη στήριξη στο αίτημα των κατοίκων να μην χάσουν τη γη που για χρόνια καλλιεργούν και φροντίζουν…

Για το φλέγον ζήτημα ενημέρωσε τον κόσμο ο δικηγόρος Λάμπης Μπράμος, χαρακτηρίζοντας πολύπλοκη νομικά την υπόθεση. «Πολιτεία και Εκκλησία πρέπει, με καλή θέληση, να συνομιλήσουν για να υπάρξει λύση προς όφελος των εκατοντάδων κατοίκων και καλλιεργητών της περιοχή»… τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπράμος.

Εκτός του κ. Μπράμου, το λόγο πήραν οι Περιφ. Σύμβουλοι Παναγιώτης Πλατανιάς και Λάμπης Αριστειδόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Αντώνης Καράμπελας, ο δημ. σύμβουλος Θοδωρής Κόρδας, το μέλος του ΠΣ του Πασόκ  Μιχάλης Κατρίνης, ο πολιτευτής της ΝΔ Θεόδωρος Βλαγκούλης, το μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Λιανού και ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

Σημειώνεται πως και από τη χθεσινή συνέλευση εκδόθηκε ψήφισμα που καλεί φορείς, αιρετούς, την Ιερά Σύνοδο και την Πολιτεία να στηρίξουν τους κατοίκους για να μην καταστραφούν.

Όλη η επικαιρότητα