Εκπαίδευση

«Μετακομίζουν» στην Πάτρα τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου

agrinio.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την ίδια στιγμή που η δημοτική αρχή κάνει λόγο για «καλή συνεργασία» με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Πάτρας για την επίλυση των προβλημάτων των Τμημάτων του Αγρινίου, η πραγματικότητα διαψεύδει αυτήν την αισιοδοξία, αφού τίθεται ανοικτά πλέον η μεταφορά των Τμημάτων μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες.


Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, πριν από λίγη ώρα η πρύτανης του Πανεπιστημίου των Πατρών κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ολοκλήρωσε στο αμφιθέατρο των Τμημάτων του Αγρινίου συνάντηση με τους φοιτητές, όπου εκ νέου έθεσε το θέμα της υποχρηματοδότησης και της πιθανότατης συνέχισης της σε συνδυασμό με το κόστος των Τμημάτων του Αγρινίου, συμπληρώνοντας με νόημα πως το Πανεπιστήμιο της Πάτρας «είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα Τμήματα του Αγρινίου».


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κ.Κυριαζοπούλου ζήτησε να υπάρξουν αποφάσεις απο τους καθηγητές και τους φοιτητές υπέρ της μεταφοράς, ώστε να «ισχυροποιηθεί» η υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Παιδείας για την εξέλιξη αυτή.

Να σημειωθεί πως ήδη ένα Τμήμα έχει πάρει σχετική απόφαση υπέρ της μεταφοράς, ενώ έπονται και τα υπόλοιπα. Οι καθηγητές του Τμήματος ΔΠΦΠ έχουν ταχθεί ήδη υπέρ της μεταφοράς, ενώ αύριο Παρασκευή έχουν Γενική Συνέλευση οι φοιτητές και από τα τρία Τμήματα του Πανεπιστημίου για το ίδιο θέμα. Αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι καθηγητές του ΔΠΠΝΤ και την 1η Απριλίου θα συνεδριάσουν και οι καθηγητές του ΔΕΑΠΤ.


Σε επίπεδο φοιτητών, μια και στους καθηγητές είναι γνωστό πως εδω και μήνες απεργάζονται τέτοια σενάρια, θεωρείται πλέον πως αν μείνουν στο Αγρίνιο ειδικά το ΔΕΑΠΤ θα διαλυθεί έτσι κι αλλιώς, αφού από του χρόνου θα είναι τόσο λίγα τα μέλη ΔΕΠ (ήδη είναι λίγα) που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το Τμήμα.


Στο συγκεκριμένο Τμήμα ζητούνται εγγυήσεις πως δεν θα υπάρξει περίπτωση συγχώνευσης η απορρόφησης από άλλο Τμήμα της Πάτρας οταν η μεταφορά γίνει.


Στα άλλα δύο Τμήματα υπάρχει θετικό κλίμα στους φοιτητές; για τη μεταφορά. 

 Όλα δείχνουν πως αύριο οι φοιτητές θα λάβουν τέτοια απόφαση.

Πηγή: agriniopress.gr

Όλη η επικαιρότητα