Μεταμόσχευση μαλλιών: Σπουδαία διάκριση για τον Ηλείο Γιώργο Ζώντο

dr zontos

O Ηλείος (σ.σ. γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο), Δρ. Γεώργιος Ζώντος είναι ο ιατρικός διευθυντής της Harklinikken, της μεγαλύτερης κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών στην Δανία με έδρα την Κοπεγχάγη εδώ και δέκα χρόνια.

Ο Γιώργος Ζώντος είναι διεθνώς καταξιωμένος χειρουργός μεταμόσχευσης μαλλιών με πλήθος επιτυχημένων επεμβάσεων αποκατάστασης προβλημάτων του τριχωτού, και διακεκριμένος ερευνητής στον τομέα του με πλήθος  δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε παγκόσμια συνέδρια. Αξίζει να αναφέρουμε πως είναι από τους 200 περίπου μη Αμερικανούς  ιατρούς που έχει πιστοποιηθεί από το American Board of Hair Restoration Surgery, τον μοναδικό επιστημονικό οργανισμό στην Αμερική που αναγνωρίζει και πιστοποιεί μετά από εξετάσεις και λεπτομερή αξιολόγηση του κλινικού έργου, γιατρούς ειδικούς στην θεραπεία και χειρουργική αποκατάσταση της τριχόπτωσης όλων των μορφών. Η διαδικασία πιστοποίησης είναι ιδιαίτερα απαιτητική αφού περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, σενάρια αντιμετώπισης ασθενών από τριμελή εξεταστική επιτροπή και λεπτομερή αξιολόγηση των χειρουργικών περιστατικών και  επεμβάσεων ασθενών του υποψήφιου γιατρού.

Επιπροσθέτως, ο Δρ. Ζώντος είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και ίσως ο μοναδικός  στον κόσμο που η Διδακτορική του Διατριβή που αξιολογήθηκε με »Άριστα», εκπονήθηκε πάνω στην βελτιστοποίηση της τεχνικής μεταμόσχευσης ανθρωπίνων τριχοθυλακίων FUE, με σύγχρονες μεθόδους μαθηματικής μοντελοποίησης και επεξεργασίας εικόνας. Εκτός από Ιατρός  είναι και πτυχιούχος Φυσικής ενώ έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Φυσική.

Ο Δρ. Ζώντος είναι διακεκριμένο μέλος της International Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS) του μεγαλύτερου παγκοσμίως επιστημονικού οργανισμού που ασχολείται με την έρευνα και θεραπεία της τριχόπτωσης. Η ISHRS οποία αριθμεί χιλιάδες  μέλη παγκοσμίως σε 70 χώρες προωθεί την συνεχή εκπαίδευση των ιατρών  που ασχολούνται με την μεταμόσχευση μαλλιών,παρεχοντας συνεχή ,ενημέρωση και κατάρτιση πάνω   στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα τους, οργανώνοντας παγκόσμια συνέδρια και σεμινάρια ανά την υφήλιο.

Επίσης προωθεί τα υψηλότερα στάνταρ στην ιατρική άσκηση, την ιατρική δεοντολογία, την έρευνα και την ιατρική τεχνολογία στην μεταμόσχευση μαλλιών.

Ο Δρ. Ζώντος εκτός από σταθερός ομιλητής στα παγκόσμια συνέδρια της ISHRS ,καθώς και  εκπαιδευτής άλλων ιατρών στις τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, προσφάτως αναδείχθηκε   FELLOW της International Society of Hair Restoration. Η διάκριση αυτή η οποία δίνεται για πρώτη φορά σε Έλληνα ιατρό είναι εξαιρετικής σημασίας αν λάβει κανείς υπόψιν  ότι μόνο 110 ιατροί της ISHRS στα 25 χρόνια της ύπαρξης της έχουν λάβει αυτή τη διάκριση.

zontos fellow

Η διαδικασία της επιλογής γίνεται από ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία αξιολογεί αν και εφόσον το κλινικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο του υποψήφιου γιατρού, συγκεντρώνει  υψηλό βαθμό επιστημονικής κατάρτισης, τέτοιο που να τον ξεχωρίζει πλήρως από τα υπόλοιπα μέλη της. Είναι μεγάλη τιμή για ένα μέλος της ISHRS να αναδεχθεί στην βαθμίδα FELLOW της International Society of Hair Restoration Surgery αφού αποτελεί την πλέον επίσημη αναγνώριση του κύρους και της επιστημονικής αξίας του ιατρού που φέρει τον τίτλο αυτό από τους πλέον διακεκριμένους συναδέλφους του σε παγκόσμια κλίμακα.