Ελλάδα

Μετανιωμένος για τους βιασμούς δηλώνει ο 47χρονος που αποφυλακίστηκε στην Κέρκυρα

Ακούστε το άρθρο

Σάλο έχει προκαλέσει στα ελληνικά και τα βρετανικά ΜΜΕ η αποφυλάκιση ενός 47χρονου, που είχε καταδικαστεί το 2012 για κατά συρροή βιασμούς στην περιοχή Κάβος της Κέρκυρας.

Με το θέμα ασχολήθηκαν εκτεταμένα Μέσα από τη Βρετανία, καθώς τα θύματα του δράστη ήταν γυναίκες που κατάγονταν από τη χώρα. Μάλιστα απέδωσαν στον 47χρονο το προσωνύμιο «τέρας του Κάβου».

Η εφημερίδα Express ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι φιλοξενούσε δηλώσεις του ίδιου του δράστη σχετικά με την αποφυλάκισή του.

Τη Δευτέρα ο ιστότοπος της Κέρκυρας corfutvnews.gr, φιλοξένησε συνέντευξη του 47χρονου, στην οποία ο δράστης διέψευσε ότι είχε μιλήσει στο αγγλικό Μέσο.

«Δεν έχω δώσει ποτέ συνέντευξη τετ α τετ. Δεν έχω συναντηθεί με κανέναν δημοσιογράφο και το διαψεύδω. Μπορείτε να μάθετε την συγκεκριμένη ημερομηνία που ισχυρίζεται ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος ότι έδωσα συνέντευξη. Έχω στοιχεία ότι ήμουν με ανθρώπους που με γνωρίζουν καλά και με την κοπέλα μου. Απλά μιλούσα στο messenger με έναν φίλο και μου είπε ότι στο μαγαζί είναι ένας δημοσιογράφος ο οποίος θέλει να ρωτήσει κάποια πράγματα. Και έκανε ερωτήσεις στον φίλο μου. Εγώ αγγλικά μιλάω, αλλά δεν ξέρω ούτε να διαβάζω, ούτε να γράφω», τόνισε.

Ο 47χρονος παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2010 στην αστυνομία, η οποία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό επί μια εβδομάδα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του για βιασμούς που είχε διαπράξει. Το 2012 έγινε η δίκη του και καταδικάστηκε σε 53 χρόνια για τρεις βιασμούς.

Ο ίδιος στη συνέντευξή του παραδέχεται τους δύο από αυτούς, ενώ αρνείται ότι διέπραξε τον τρίτο.

Σε ερώτηση αν γνώριζε ότι τα θύματα ήταν Βρετανίδες, ο 47χρονος ανέφερε:

«Δεν το γνώριζα, απ’ ότι μου είπαν μετά η μια ήταν κόρη κάποιου Πρέσβη και η άλλη νομίζω ήταν Αγγλίδα. Η μια ήταν περίπου 22 ετών και η άλλη κοπέλα γύρω στα 40. Άλλο βιασμό δεν παραδέχομαι, γιατί δεν τον έχω κάνει. Αν τον είχα κάνει θα το παραδεχόμουν».

Τον Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση τον Νόμο Παρασκευόπουλου και σήμερα ζει στον χωριό του, μεταμελημένος όπως λέει και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες αφού δεν βρίσκει δουλειά και τον συντηρεί η φίλη του.

«Αποφυλακίστηκα 15 Νοεμβρίου του 2018 με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Με κατηγορούσαν για 3 βιασμούς, εγώ παραδέχτηκα τους 2, αλλά αρνήθηκα τον τρίτο γιατί δεν τον έκανα και με καταδίκασαν σε 48 χρόνια φυλακή. Έκανα τα 15 και βγήκα με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Ήμουν στις φυλακές Γρεβενών, Ιωαννίνων και αλλού».

όσο για το ποια είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει μετά την αποφυλάκισή του, ο 47χρονος λέει:

«Έχω μετανιώσει και έχω κλάψει πολλές φορές. Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Ζω στον Κάβο και δεν μπορώ να φύγω από εδώ. Δεν μου δίνει κανείς δουλειά, πεινάω, έχω χτυπήσει πόρτες, αλλά τίποτα. Ζω με την κοπέλα μου και αυτή με βοηθά. Παρουσιάζομαι στο Α.Τ. κάθε 1 και 16 κάθε μήνα. Η κοπέλα μου με συντηρεί. Δεν πρέπει να φοβάται κανένας. Έπινα ναρκωτικά και βαριά μάλιστα και τα έχω κόψει. Κανένα τσιγάρο (χασίς), είμαι ειλικρινής, κανένα ποτάκι μόνο και δεν κάνω τίποτε άλλο, δεν πρέπει να με φοβάται κανείς. Δεν έχω βοήθεια από κανένα στην οικογένεια μου. Περνάω πολύ δύσκολα. Με αντιμετωπίζουν με φόβο».

Ο 47χρονος ερωτήθηκε αν έχει να απευθύνει και κάποιο μήνυμα προς τον κόσμο:

«Το μήνυμα που έχω να στείλω στην κοινωνία είναι ένα συγγνώμη».

via

Όλη η επικαιρότητα